1 din 10 copii infectati cu covid ramane cu simptome dupa vindecare

/ / Modificat: 2021-09-16
1 din 10 copii infectati cu covid ramane cu simptome dupa vindecare

Daca in randul adultilor s-au facut numeroase studii in ceea ce priveste impactul pe care il are coronavirusul asupra sanatatii pe termen lung, in cazul copiilor nu sunt atat de multe date, insa cercetatorii israelieni au relizat recent un sondaj pentru a afla cat mai multe informatii in acest sens. 

Potrivit rezultatelor studiului, care s-a realizat telefonic in luna iunie in randul a 13.834 de parinti cu copii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani care s-au vindecat de Covid-19, 1 din 10 copii vindecati de covid a ramas cu simptome post boala. Potrivit aceluiasi studiu, in ultimele luni, acest numar s-a redus la jumatate, potrivit unui sondaj realizat de Ministerul Sanatatii israelian.

Parintii au fost intrebati daca copiii lor au avut simptome care au persistat dupa ce s-au vindecat, inclusiv probleme respiratorii, letargie si pierderea gustului si a mirosului, potrivit ziare.com.

Potrivit rezultatelor oferite de Ministerul israelian 11,2% dintre copii au ramas cu simptome dupa vindecare. Cifra s-a redus pana la 1,8% - 4,6% la sase luni de la faza acuta a bolii, in timp ce copiii mai mari au avut de suferit mai mult.

Sondajul a fost realizat in momentul in care copiii israelieni cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani deveneau eligibili pentru a fi vaccinati, prin urmare, in studiu nu au fost inclusi copii vaccinati.

Articole recomandate

Citeste si despre