S-a nascut cu o afectiune rara si a uimit lumea medicala. Cum arata in prezent "baiatul Shar Pei", caruia medicii nu ii dadeau nicio sansa

/ / Modificat: 2023-12-04
S-a nascut cu o afectiune rara si a uimit lumea medicala. Cum arata in prezent

In urma cu 30 de ani, venirea pe lume a unui bebelus uimea lumea medicala din Australia si nu numai. Tomm Tennet s-a nascut cu o afectiune rara a pielii, care i-a socat pana si pe medici. La nastere, baietelul avea foarte multa piele in exces, iar aspectul lui era mai debraga al unui om batran, decat al unui bebelus. Volumul de piele cu care s-a nascut era specific unui copil de 5 ani, nu unui bebelus, iar medicii care l-au ingrijit nu mai vazusera asa ceva pana atunci.

Anii au trecut, iar Tomm a crescut si in prezent are 30 de ani. Duce o viata normala, iar tenul sau are acum un aspect cat se poate de obisnuit, in ciuda conditiei rare cu care s-a nascut. La vremea la care Tomm s-a nascut, nu exista niciun tratament sau solutie pentru afectiunea sa.

Cazul sau a fost unul complet nou pentru medici

Chiar daca ecografiile sugerau ca ar putea fi ceva in neregula cu bebelusul inca din timpul sarcinii, parintii lui au decis sa pastreze sarcina. Cu toate acestea, nici ei nu se asteptau la ce aveau sa vada cand s-a nascut Tomm.

Desi socati, mama si tatal baiatului nu au putut decat sa spere ca pielea se va intinde, pe masura ce baietelul va creste. In timp, afectiunea lui a fost studiata de medici si s-au facut progrese importante. Cercetatorii au descoperit ca bebelusul se nascuse cu un exces de acid hialuronic in corp, asemenea cateilor din rasa Shar Pei. Medicii le-au spus parintilor ca nu exista tratament, ci trebuie doar sa astepte ca Tomm sa creasca, pentru ca pe masura ce trece timpul, cantitatea de acid hialuronic din corp ar trebui sa se diminueze.

Specialistii au avut dreptate, iar in prezent, la 30 de ani de la nasterea lui Tomm, aspectul sau este unul cat se poate de normal. Acum, barbatul este casatorit si duce o viata normala in Australia, alaturi de sotia lui.

FOTO: Captură YouTube

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boala rara Afectiune rara

Articole recomandate

Citeste si despre