O afectiune bacteriana a trimis-o pe fiica lui Mihai Morar pe masa de operatie

/ / Modificat: 2023-01-15
O afectiune bacteriana a trimis-o pe fiica lui Mihai Morar pe masa de operatie

Mihai Morar si familia lui au trecut printr-o perioada dificila, chiar in prag de Sarbatori. Mezina familiei, Roua, in varsta de 3 ani, a ajuns la spital si a fost operata de urgenta, iar tatal ei a traversat tara cu masina pentru a-i fi alaturi. La aproape o luna de cand s-a intamplat totul si dupa ce pericolul a trecut, Mihai Morar si-a deschis sufletul in fata celor care il urmaresc si a povestit prin ce a trecut familia lui.

Totul a inceput la jumatatea lunii decembrie, cand micuta Roua s-a imbolnavit. Ceea ce parea o viroza respiratorie banala s-a dovedit a fi ceva mult mai agresiv. Febra nu ceda, tratamentul nu isi facea efectul, iar fetita respira din ce in ce mai dificil. In tot acest timp, tatal ei, Mihai Morar, se pregatea sa plece alaturi de colegii din radio pentru o saptamana la Oradea, undea avea loc Orasul Faptelor Bune, o campanie umanitara pe care Radio ZU o desfasoara in fiecare an de Craciun.

Ajuns la Oradea, omul de radio a primit vesti proaste de acasa: starea fetitei lui se agravase, iar sotia sa impreuna cu cea mica ajungeau la spital, mai exact la Marie Curie. Acolo, medicii au descoperit ca micuta Roua avea o pneumonie bacteriana si o acumulare de lichid la unul dintre plamani si a fost nevoie sa o opereze de urgenta. Riscul era unul major, iar daca in timpul operatiei medicii ar fi descoperit necroze ale plamanului, ar fi trebuit sa ii indeparteze o parte din organ. Mihai Morar a decis sa se intoarca acasa, pentru a fi alaturi de fetita lui, chiar in noaptea dinainte sa inceapa Orasul Faptelor Bune.

Fetita a fost operata si medicii au reusit sa ii dreneze lichidul de la plamani. Micuta s-a recuperat surprinzator de bine, dar a ramas in spital pentru a continua tratamentul, inca doua saptamani. Craciunul 2022 l-a petrecut la Marie Curie, insa medicii si asistentele s-au straduit sa le faca micutilor bolnavi sarbatori de poveste, dupa cum a povestit prezentatorul. Mihai Morar a tinut sa le multumeasca celor care au avut grija de fetita lui, cat timp s-a aflat in spital.

„Zilele care au urmat operatiei nu au fost nici ele deloc usoare. Recuperarea dupa o anestezie totala e complicata la un copil si nu e usor sa-i explici unui pui de om de ce trebuie sa traiasca cu un tub de drenaj care ii iese din torace. Initial echipa medicala ne anuntase ca Roua trebuie sa stea 3 zile la terapie intensiva, dar Roua a iesit dupa o singura zi. Eram pregatiti pentru orice.

Vreau sa ma inclin in fata personalului medical. Roua a fost operata, tratata si salvata intr-un spital de stat. Fara niciun telefon, fara nicio interventie. Pacienta s-a numit Roua Morar, nu fiica lui Morar. Nimeni nu stia cine e cand ambulanta a dus-o la Marie Curie. Stiu ca e la moda sa darami sistemul de sanatate, si asa subred, dar in sistemul de stat exista oaze de umanitate, cum e locul asta in care a nimerit fiica mea.”, a spus omul de radio, in cel mai emotionant podcast pe care l-a postat pe YouTube.  

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiune copii Bacterii Afectiune rara

Articole recomandate

Citeste si despre