O cura de slabire a declansat cosmarul pentru Mihai Dedu: ”Doctorul mi-a spus ca nu apuc 6 luni. Dezvoltam un soi de mic cancer”

/ / Modificat: 2024-02-21
O cura de slabire a declansat cosmarul pentru Mihai Dedu: ”Doctorul mi-a spus ca nu apuc 6 luni. Dezvoltam un soi de mic cancer”

 

Marturisirile lui Mihai Dedu in cadrul podcastului realizat de Catalin Maruta au captat atentia tuturor in mediul online. Prezentatorul TV a facut dezvaluiri socante: a fost la un pas de moarte din cauza unei diete. 

Mihai Dedu a trecut printr-o transformare uimitoare dupa ce a slabit 40 de kilograme in 10 luni. 

Desi multi il lauda pentru ambitia de a-si atinge obiectivul, lupta lui Mihai Dedu a fost mult mai profunda, evoluand intr-o batalie pentru propria sa viata.

Ajuns la varsta de 56 de ani, Mihai Dedu, fost sportiv de performanta si campion national la atletism de cinci ori, a recunoscut ca un stil de viata nesanatos si neglijenta l-au condus la o crestere semnificativa in greutate.

Cu o experienta anterioara de pierdere in greutate acum peste 20 de ani, cand a reusit sa slabeasca de la 139 de kilograme, decizia de a face fata din nou acestei provocari a venit greu si a durat aproximativ cinci ani.

In anul 1998, cand purta un costum de marimea "64 - 66", Mihai Dedu a reusit sa slabeasca prin consumul de salate, fructe si exercitii fizice intense. Isi aminteste cu umor si oarecare ingrijorare ca se temea sa nu-si piarda jobul, iar Adrian Sarbu, intr-un moment plin de umor si seriozitate, i-ar fi spus: "Mai, tu ai cazut in oala cu sarmale?" Mihai Dedu a recunoscut ca a avut un moment de panica, gandindu-se la posibilitatea ca seful sau sa considere ca a avut o schimbare brusca in aspect.

”Eram puternic, ca un buffalo, eram impacat cu mine, cum aratam”, isi aminteste el. Chiar si asa, s-a pus pe slabit.

Ajunsese sa aiba tensiunea de 20, 21

Mihai Dedu a povestit ca ajunsese cu sanatatea la pamant si putea oricand sa faca un infarct sau un AVC. 

”Un om normal, un barbat in putere, daca are 12, 13 cu 7, e ok. Eu am avut si 20, am avut si 21!”, a marturisit el.

”Normalitatea la mine se traducea intre 15 cu 10 si 18 cu 10”, deci oricand putea sa faca un infarct sau un AVC. Nici macar cu medicamente nu putea sa-si regleze tensiunea, marturiseste el.

„Poate observam ca ma ingras, dar nu bagam de seama, ziceam ca mai e timp, m-am neglijat total. Copilul meu, stiu cum e, ai tai sunt de suflet, nu-ti spun sa nu te superi, nu iau ei deciziile drastice, radicale, de a-ti atrage atentia. Matei venea si ma lua de brat sau de burta si i se umpleau palmele copilului, atat de mare era grasimea viscerala. Abdomenul nu era generos, era ditamai cotetul, asta e adevarul!

Nu m-am gandit nici atunci sa slabesc, ziceam ca asta sunt, de ce sa-mi schimb viata? Dar usor, usor, lucrurile au scapat de sub control: genunchii, soldurile, tensiunea arteriala era groaznica”, isi mai aminteste el momentele de dinainte de a intra la cura drastica.

Dornic sa isi atinga obiectivul, Mihai Dedu s-a ambitionat si a inceput lupta cu kilogramele in plus. Stia ca are vointa, pentru ca se lasase brusc de fumat cu ani in urma. 

”Am fumat destul de mult, cu Florin Busuioc fumam si 20 de tigari dimineata. Odata am zis gata, au trecut 13 ani de atunci”.

”Dupa ce am inceput procesul de slabire am zis gata. La putin timp am inceput sa ma simt si slabit si rau. Am pus totul pe seama faptului ca e normal, ca nu mancam. Asa m-am chinuit cam doua saptamani.

Ajungand la medic, dupa acest timp, si bine ca am ajuns, pentru ca altfel nu am mai fi stat de vorba. N-as mai fi existat, am gasit niste afectiuni. Pe interior eram rupt, si pe partea cardiovasculara, si cu tensiunea, pancreas, ficatul, care din cauza grasimii abdominale, nu se mai vedea la ecografie.”, a mai spus Mihai Dedu.

Daca in primele 30 de zile de dieta crunta nu daduse jos niciun gram, desi facea foamea, ”apoi a venit reversul, ziua si kilogramul. Pana la un moment dat, cand m-am speriat. 25 de kilograme in mai putin de 2 luni”, mai spune el.

”Aveam diabet si eu nici nu stiam”

Ajuns la medic, Mihai Dedu a aflat cu stupoare ca are diabet si incepuse sa dezvolte un soi de mic cancer, cum spune el. 

”Am fost, am facut colonoscopie, daca nu mergeam, dezvoltam un soi de mic cancer. Eu eram deja diabetic. Aveam diabet de tip 2 si eu nici nu stiam. Cum, ma, sa nu vii sa te controlezi?”, isi aminteste ca il certau medicii. E drept ca nu mai fusese ma medic de zeci de ani, pentru ca se simtea bine si considera ca nu e nevoie.

”Din 38 de analize de sange, 30 erau cu rosu!”

”Mie doctorul acela mi-a spus ca nu apuc 6 luni. Toti imi spuneau, dar cum sa nu vii atata timp? Pai daca eu nu am fost nici racit?

Despre drama prin care a trecut nu au stiu decat sotia si fiul sau. La un moment dat chiar a vorbit cu fiul sau si i-a cerut sa aiba grija de mama lui. 

”Daca ma prapadesc, ai grija de mama, de asta si de asta”, i-a spus lui Matei. 

Momentul in care a ajuns la doctor a fost practic salvarea lui. Desi corpul ii dadea semne ca nu este ok, Mihai Dedu a recunoscut ca le-a ignorat. Acel consul i-a salvat practic viata. 

”Cand e sa-ti intinda Dumnezeu mana, ti-o intinde, indiferent prin ce modalitati: Ma, fa asta, ca s-ar putea sa fie prea tarziu!”, asta e ceea ce a realizat in ceasul al 12-lea.

”Sa mori ca un fraier, sa nu incerci sa faci nimic pentru tine e degradant”, recunoaste el acum, cu mintea omului de pe urma.

”Sacrificiul de a slabi a fost o nebunie de-a mea, care s-a transformat intr-o alta nebunie. In momentul in care am luat o hotarare, dar n-a fost doar atat, de aici s-a pornit un intreg bulgare de zapada, care incet- incet s-a facut imens si a angrenat sanatate, familie si toata viata”, recunoaste Mihai Dedu.

”Nu ajungi la doctor zeci de ani si dintr-o data te vezi in imposibilitatea de a vedea ziua de maine…”, reflecta el acum. Recunoaste ca pericolul nu e trecut, inca sunt analize ”cu rosu”, dar diabetul, de exemplu, e in remisie.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cura de slabire Cancer barbati

Articole recomandate

Citeste si despre