Momente grele pentru Anca Lungu. Fosta stirista de la Antena 1 a pierdut cea de-a treia sarcina!

/ / Modificat: 2024-01-10
Momente grele pentru Anca Lungu. Fosta stirista de la Antena 1 a pierdut cea de-a treia sarcina!

Anca Lungu, fosta prezentatoare de stiri de la Antena 1, a facut o confesiune dureroasa, la inceput de an: a pierdut cea de-a treia sarcina. Vedeta a povestit totul pe Instagram, acolo unde a impartasit si un desen realizat de fiica ei cea mare, Natalia, care i-a emotionat pe urmaritorii Ancai pana la lacrimi.

„Au trecut 365 de zile de cand mi-am pierdut cel de-al 3 lea copil. Sunt inca o mama indoliata. Am avut nevoie de 1 an pentru a gasi curajul de a scrie aceste randuri. O fac cu lacrimi in ochi. E un subiect tare sensibil si de cele mai multe ori minimizat: gandeste-te ca ai doi copii sanatosi acasa', mai bine ca s-a intamplat acum, decat mai tarziu', e selectie naturala', se intampla des, li se intampla multor femei', e doar o sarcina, esti inca tanara'. Daca vi se intampla sa fiti in preajma unei femei care trece prin asa ceva, nu folositi niciuna dintre frazele enumerate mai sus! Nu invalidati suferinta unor mame care isi pierd copiii! Da, din punct de vedere medical e o sarcina mai avansata sau mai putin avansata care se opreste din evolutie, dar din punct de vedere emotional, viitoarea mama isi pierde copilul caruia i-a facut loc in sufletul ei, cu care si-a imaginat tot restul vietii, caruia i-a ascultat bataile inimii, i-a vorbit si poate chiar i-a gasit un prenume”, a marturisit Anca Lungu.

De asemenea, fosta prezentatoare de stiri ii sfatuieste pe cei care o urmaresc sa nu mai adreseze cuplurilor intrebari precum „Voi cand faceti un copil?” sau „Cand il faceti pe al doilea, al treilea etc?”, care pot fi extrem de dureroase pentru cei care nu pot concepe un copil sau care, la fel ca si ea, au pierdut unul.

„Pierderea unei sarcini e dureroasa, iar femeile aleg tot mai mult sa nu vorbeasca despre asta. Lipsa de empatie si invalidarea durerii lor sunt cu siguranta o parte dintre motive. O imbratisare simpla si sincera poate cantari mult mai mult decat va puteti imagina! Eu am avut parte de astfel de imbratisari si m-am simtit binecuvantata. Voi incheia cu un mesaj pentru cei care obisnuiesc sa puna intrebarea atat de intruziva cuplurilor. Ma refer desigur la va doriti un copil?' sau cand faceti un copil?' sau va opriti la doi sau vi-l doriti si pe al treilea?'.

Imaginati-va ca puneti intrebarea asta unui cuplu care tocmai a pierdut o sarcina sau mai multe sau poate unui cuplu care tocmai a primit vestea ca nu poate avea copii. Experienta traita mi-a aratat ca e inca nevoie de educatie la acest capitol, asa ca am ales sa scriu aceste randuri in speranta ca femeile vor fi mai bine insotite in durerea pierderii lor.

P.S. Desenul ii apartine Nataliei. L-a facut dupa ultima ecografie, cand totul era bine si bebelusul nostru zambea. Este imaginea pe care am ales sa o pastrez in memoria sufletelului a carui misiune a fost atat de scurta”, si-a incheiat Anca Lungu tulburatorul mesaj de pe Instagram.

Anca Lungu locuieste de mai bine de cinci ani in Nisa, alaturi de sotul ei, Harry Arampatzis si cei doi copii: Natalia (9 ani) - fiica prezentatoarei dintr-o casnicie anterioara, si Georgios Alexander (4 ani).

  • Surse: instagram.com, viva.ro
  • Foto: instagram.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Stiri Vedete

Articole recomandate

Citeste si despre