Fiul Danei Nalbaru si al lui Dragos Bucur este un copil supradotat. La 7 ani, vrea sa studieze fizica si chimia

/ / Modificat: 2023-01-28
Fiul Danei Nalbaru si al lui Dragos Bucur este un copil supradotat. La 7 ani, vrea sa studieze fizica si chimia

In urma cu cativa ani, Dana Nalbaru si Dragos Bucur si-au retras copiii de la scoala unde invatau si au optat pentru un sistem de tip „homeschooling”, cu predare acasa. Acum, cei doi cauta un meditator pentru fiul lor cel mic, Kadri, care este un copil supradotat. La numai 3 ani, micutul invata singur alfabetul, iar la 6 ani deja citea singur carti intregi. Baiatul, care acum are 7 ani, este dornic sa invete cat mai multe, iar mama lui a anantat ca este in cautarea unui profesor care sa ii dea lectii acasa.

Kadri, mezinul cuplului Dana Nalbaru – Dragos Bucur, este pasionat de fizica si chimie si vrea sa afle cat mai multe notiuni din aceste domenii, motiv pentru care mama sa a anuntat pe internet ca ii cauta meditator.

„Kadri, 7 ani jumate, cauta profesor de chimie si/sau fizica pentru meditatii practice. Rog mesaje in privat. Multumesc”, a scris artista pe Instagram, in dreptul unei fotografii cu fiul ei.

Aceste materii se studiaza mult mai tarziu la scoala, in sistemul de invatamant clasic, respectiv incepand cu clasa a 6-a si a 7-a. Baiatul este insa mult mai avansat decat alti copii de varsta lui, motiv pentru care asimileaza foarte repede informatii si este dornic sa stie cat mai multe.

„La 3 ani a invatat in doua ore sa scrie alfabetul cu litere de mana. La 6 ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fara poze. Dupa o saptamana, cartea aceasta de gramatica e aproape gata. La matematica, fizica, chimie si biologie e deja avansat. Am inceput cu el geografia, putina istorie si filosofie. Engleza a invatat singur. Incep sa ma simt depasita. Nu ma dau mare, tot caut solutii sa-l pot ajuta in nevoia lui de cunoastere”, spunea acum ceva timp Dana Nalbaru despre fiul ei, potrivit ziarului Libertatea.

De ce au ales sistemul de homeschooling

Vedeta a explicat in trecut de ce a luat decizia de a nu-l duce la scoala pe fiul ei si de ce a retras-o din sistemul clasic de invatamant si pe fiica ei cea mare. Dana Nalbaru declara in trecut ca baietelul ei si al lui Dragos Bucur este prea avansat pentru varsta lui, iar sistemul clasic de invatamant romanesc nu ii ofera solutii pentru a-si satisface nevoia de cunoastere. In plus, spunea artista, baietelul nu se simte bine in locuri cu multi oameni, cum este o sala de clasa obisnuita, cu aproximativ 30 de copii.

„Vorbesc cu el despre viata si Dumnezeu si ma rog sa primesc intelepciune pentru a-l ghida incotro-i este drumul. Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e ca duhul lui e nepatat si sper sa-i ramana mereu curat. Daca va fi asa insa nu depinde doar de mine, eu fac tot ce si cat pot pentru el… Ma gandesc de multe ori ca un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea intr-una mai buna, dar cel mai mult imi doresc pentru el sa fie fericit”, mai spunea vedeta, potrivit aceleiasi surse.

FOTO: Instagram

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedete copii

Articole recomandate

Citeste si despre