Drama cantaretei Sinéad O'Connor. Abuzul la care a fost supusa chiar de propria mama: "Era obsedata sa imi distruga uterul"

/ / Modificat: 2023-07-26
Drama cantaretei Sinéad O'Connor. Abuzul la care a fost supusa chiar de propria mama:

Lumea muzicii si-a luat ramas bun miercuri de la Sinéad O'Connor, una dintre cele mai populare artiste irlandeze din istorie. Cantareata si compozitoarea s-a stins din viata la varsta de 56 de ani, lasand un gol imens in randul fanilor sai.

In memoriile sale, Sinéad O'Connor dezvaluia abuzurile pe care le-a suferit in copilarie din partea mamei sale si consecintele psihice de care sufera de atunci: tulburare bipolara, tulburare de stres post-traumatic si tulburare de personalitate borderline.

Dupa ce parintii ei au divortat, mama lui O'Connor a primit custodia, iar viata cantaretei a devenit un iad. Ea explica faptul ca mama ei, Marie, nu era "bine" si o batea si o lovea zilnic, de multe ori in abdomen. Dupa unul dintre aceste episoade violente, fetita a ajuns la spital. "Mama mea era obsedata sa imi distruga uterul", a declarat ea intr-un interviu acordat revistei People.

Cosmarul a durat ani de zile, pana cand s-a mutat la tatal ei, la varsta de 13 ani. La 18 ani, mama ei a murit si, desi agresiunile fizice au luat sfarsit, acele episoade au marcat-o pe Sinéad O'Connor pentru totdeauna. De atunci, cantareata a suferit mai multe traume cu care a trebuit sa invete sa traiasca.

Suferea de tulburare bipolara si de stres post-traumatic 

Viata sa a fost punctata de intrari si iesiri din centrele psihiatrice. Sinéad a fost diagnosticata cu tulburare bipolara, precum si cu tulburare de stres post-traumatic si tulburare de personalitate borderline. In 2015, a avut cea mai tulburatoare cadere dupa ce a suferit o histerectomie radicala pentru a-si trata endometrioza. Procedura si menopauza chirurgicala care au urmat au zdrobit-o.

Moartea fiului sau

In ianuarie 2022, fiul ei a murit dupa ce a parasit un centru medical unde era monitorizat pentru risc de suicid.

"Frumosul meu fiu, Nevi'im Nesta Ali Ali Shane O'Connor, lumina vietii mele, a decis sa puna capat chinurilor pamantesti astazi si este acum cu Dumnezeu", a scris pe Twitter.

  • Surse: irishtimes.com, dailymail.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cantareata

Articole recomandate

Citeste si despre