Declaratia unuia dintre medicii care au asistat-o pe Andreea Balan. "A fost resuscitata un minut"

/ / Modificat: 2019-03-05
Declaratia unuia dintre medicii care au asistat-o pe Andreea Balan.

Andreea Balan a trecut prin momente critice in timpul nasterii celei de-a doua fetite. Inima cantaretei s-a oprit pentru cateva momente si a intrat in stop cardio-respirator. Doru Herghelegiu, unul dintre medicii care au intervenit pentru a salvat viata vedetei, a vorbit pentru prima data despre ce s-a intamplat in sala de operatii. 

"A fost o situatie critica, intr-adevar. Din nefericire, in consimtamantul de nastere este undeva un paragraf in care este specificat si acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri. Trebuie sa mentionez ca aceasta complicatie care a aparut in cazul doamnei Balan este mai frecventa la nasterile pe cale naturala si nu la cele prin cezariana. Este o complicatie extrem de rara - survine la un numar mare de 80.000 de nasteri, dar cu o mortalitate extraordinar de mare. Nu sunt statistici foarte sigure, dar peste 90% din paciente mor," a spus medicul Doru Herghelegiu, pentru emisiunea "Sinteza zilei," de la Antena 3. 

Medicul a explicat si ce se intampla de fapt in cazul acestei complicatii.

"Este un accident dramatic, imprevizibil, care antreneaza perturbari fiziopatologice extrem de severe: socul cardiac, stop respirator, deci o insuficienta cardiaca dublata de una respiratorie care se instaleaza brusc - sunt devastatoare - si, in final, se adauga o tulburare de coagulare care pune in pericol supravietuirea. De-abia astazi, in cursul zilei, am reusit sa echilibram tulburarea de coagulare.Problemele respiratorii au fost echilibrate in timp util in sala de operatii si nu i-au produs niciun moment de deteriorare a functiilor cerebrale. Imediat s-a trecut de la anestezia combinata, in momentul in care s-a instalat socul cardio-respirator si s-au inceput, in paralel cu interventia chirurgicala toate masurile necesare pentru a preintampina finalizarea dramatica ce apare intr-o proportie covarsitoare in aceste cazuri. Resuscitarea a durat un minut," a mai precizat medicul la "Sinteza Zilei".

Cum se simte Andreea Balan

Cantareata se afla inca la terapie intensiva, este constienta si se afla in afara oricarui percol. "Starea ei este buna, este constienta, a comunicat cu familia si medicul sau. E intr-o stare buna si probabil se va recupera foarte repede. Mâine va iesi din terapie. Nu sunt urmari. Copilul este bine," a mai declarat doctorul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Andreea balan Andreea balan stop cardio-respirator

Articole recomandate

Citeste si despre