De ce a adoptat Dana Nalbaru o fetita. Povestea nestiuta din spatele acestui gest

/ / Modificat: 2023-05-10
De ce a adoptat Dana Nalbaru o fetita. Povestea nestiuta din spatele acestui gest

Dana Nalbaru si Dragos Bucur formeaza unul dintre cele mai solide cupluri din showbiz. Daca Dana a ales sa se retraga din lumina reflectoarelor in urma cu cativa ani, sotul sau are o cariera de succes in televiziune. 

Recent, Dana Nalbaru a vorbit deschis despre motivul care a determinat-o sa mai adopte un copil. Cei doi au impreuna doi copii biologici, pe Sofia, in varsta de 16 ani, si pe Kadri, de 7 ani. Roxana India este fetita adoptata, care a venit in familia lor cu 5 ani. 

Cat despre familia lor, cei doi au impreuna trei copii. Pe Sofia, in varsta de 16 ani, pe Kadri de 7 ani, dar si pe Roxana India, o fetita care de altfel fost adoptata in urma cu ani buni. Artista a vorbit recent despre motivul pentru care si-a dorit sa adopte un copil, dar si despre ce s- schimbat in viata ei.

„A fost o dorinta veche, dinainte de a-l avea pe Kadri. Ne-am dorit sa facem un real bine. Am simtit nevoia sa salvez viata cuiva, oricat de lipsit de modestie suna lucrul asta. Am accesat lista copiilor greu adoptabili, lista copiilor pe care nu-i vrea nimeni. Am vazut-o si in patru luni ne-am cunoscut. La cateva saptamani dupa ce ne-am vazut a venit la noi si a ramas”, a povestit vedeta intr-un interviu acordat pentru libertateapentrufemei.

Sofia si Roxana au fost retrase de la scoala si studiaza acasa de ceva timp, iar Kadri nu a mers niciodata la scoala. Dana a explicat ca micutul are o inteligenta mult peste medie si ca, prin homeschooling, Kadri a invatat mult mai repede decat ar fi facut-o daca ar fi mers la scoala. Artista crede ca sistemul traditional de invatamant ai mult i-ar fi pus piedici micutului:

„Nu ii oblig pe copiii mei sa faca nimic. Copiii mei nici nu au fost obligati sa mearga la scoala. Invata liber (...) Kadri nu a fost la scoala. Nu are nevoie. Nici nu stiu unde sa il duc, fiindca el acum este la un alt nivel; invata pentru SAT, de exemplu (n.red.: un test standardizat utilizat pe scara larga pentru admiterea la facultate in Statele Unite). Dar nu asta e scopul - sa mearga la o facultate; lui ii place foarte mult sa invete, sa citeasca - are deja sute de carti citite. Pentru noi e ceva normal. Poate pentru ceilalti este o mirare, dar pentru noi e ceva normal sa il vedem asa. E un copil normal, e un copil care stie sa se joace, sa rada. Nu sta totata ziua cu nasul in carti, insa mintea lui este in asa fel structurata incat asimileaza extrem de repede. Intelege niste lucruri de o finete extraorindara, exact ca un aadult. Asa s-a nascut el”, a marturisit Dana Nalbaru in podcastul Fain si Simplu al lui Mihai Morar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dana nalbaru Dana nalbaru copii Fiica dana nalbaru

Articole recomandate

Citeste si despre