Ce pensie are Irinel Columbeanu. Se fac donatii pentru el, dupa ce a zis ca nu are bani sa plateasca azilul

/ / Modificat: 2023-10-13
Ce pensie are Irinel Columbeanu. Se fac donatii pentru el, dupa ce a zis ca nu are bani sa plateasca azilul

Recent, Irinel Columbeanu (66 de ani) a luat decizia de a se muta intr-un azil de batrani din Snagov, din cauza starii de sanatate delicate. Fostul om de afaceri sustine ca s-a acomodat deja la centrul respectiv si ca nu regreta decizia luata; are propria camera, dar si un program bine stabilit. Din pacate, acesta se pare ca nu are bani sa acopere toate cheltuielile, chiar daca a primit o reducere din partea proprietarului, dar si donatii de la prieteni.

Ion Cassian, proprietarul azilului de batrani, spune ca Irinel Columbeanu are o pensie de 2.000 lei, care nu acopera cheltuieile de intretinere si spune ca, in ultima vreme, a primit donatii din partea oamenilor pentru fostul om de afaceri.

„In primul rand, am facut o reducere pentru toate costurile dansului la noi. Ne cunoastem de mult timp, suntem buni prieteni. Mai departe, la noi va sta cat timp crede dansul. Are o pensie mica, nu una mare, dar sunt sigur ca toti prietenii lui si toate cunostintele ii vor intoarce toate aceste lucruri bune pe care si el le-a facut pentru ei de-a lungul timpului. Cu siguranta, totul va merge bine. Am observat, in ultimele zile, ca am primit multe telefoane de la persoane ce vor sa faca donatii pentru dansul”, a declarat Ion Cassian, directorul azilului in care sta Irinel Columbeanu, conform spynews.ro.

In trecut, Irinel Columbeanu se bucura de o viata de lux si isi permitea orice extravaganta. Avea o vila de lux la Izvorani si masini de sute de mii de euro. Din pacate, fostul om de afaceri nu a stiut cum sa isi gestioneze averea, asa ca a pierdut toti banii. Acesta recunoaste ca ar fi trebuit sa se abtina de la multe cheltuieli si sa duca un stil de viata mai cumpatat, insa in acelasi timp spune ca nu regreta nimic.

„Ar fi trebuit sa ma abtin de la multe cheltuieli facute, dar nu imi pare rau. Nu mi-a trecut prin gand niciodata ca voi ajunge intr-un centru pentru seniori, dar eu nu consider ca e vreo decadere sau vreo problema, ci cred ca asa a vrut Dumnezeu.Nu doar cu asta, cu toate care mi s-au intamplat. Pana la urma a fost mai bine asa si pentru mine si pentru Irina si pentru Monica”, a marturisit Irinel Columbeanu, potrivit VIVA!.

Acesta spune ca asteapta cu nerabdare sa primeasca prima pensie, de 2.000 lei, suma care nu ii acopera cheltuielile de la azil. Irinel Columbeanu a mai dezvaluit ca planuieste sa scrie o noua carte, fiindca vrea sa isi tina mintea cat mai ocupata.

„O sa continui sa scriu o carte. Am exersat si memoria si concentrarea cu aceasta ocazie. Am grija sa scriu corect gramatical si in mesaje”, a explicat Columbeanu.

Ce avere a avut Irinel Columbeanu si cum a pierdut toti banii

In anul 2007, Irinel Columbeanu avea o avere estimata la 150 de milioane de euro. Era unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Romania, iar banii nu reprezentau o problema pentru acesta. Situatia s-a schimbat radical cand fost afacerist a facut cateva investitii nereusite, in urma cu 13 ani, atunci cand a decis sa investeasca in mai multe terenuri de la Ciolpani. De la 150 de milioane de euro cat avea in 2007, averea lui Irinel Columbeanu coborase la 7 milioane de euro, in 2009.

Toti banii pe care ii obtinuse din vanzarea terenurilor, i-a bagat in firma Turbocim. Din pacate, afacerea a fost un esec, iar firma a avut datorii de 12 milioane de lei intre 2008 si 2010. Din 2013 s-a inchis definitiv si tot de atunci a inceput si declinul financiar al lui Irinel.

„Nu as mai face acea fabrica pe care am facut-o la Targu Carbunesti. Mai ales, nu m-as mai lasa tentat de anumite lucruri. Incercarile mele de a avea succes cu acel proiect al fabricii ar putea fi comparate cu eforturile cuiva de a impinge singur un tren. Lucru care explica si insuccesul care s-a petrecut. Nu era dat de faptul ca ceea ce faceam nu functiona sau era vreo pacaleala. A fost lipsa de fonduri, care pana la urma a generat tocarea intregii mele averi de la acea vreme.”, povestea fostul afacerist pentru Fanatik.

Dupa ce si-a declarat falimentul, Columbeanu a ramas fara proprietati, iar ulterior, celebra vila de la Izvorani, acolo unde a locuit cu fosta lui sotie, Monica Gabor, a fost distrusa in totalitate de un incendiu.

vila de la izvorani a lui irinel columbeanu

Fiica lui, Irina, a plecat definitiv in Statele Unite, la mama ei, iar fostul om de afaceri si s-a mutat intr-un apartament cu chirie in cartierul Colentina din Bucuresti.

  • Surse: viva.ro, fanatik.ro, ego.ro, libertatea.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pensie de intretinere Donatii

Articole recomandate

Citeste si despre