Alina Laufer s-a chinuit 10 ani sa devina mama. A luat in calcul inclusiv fertilizarea cu donatori

/ / Modificat: 2022-09-22
Alina Laufer s-a chinuit 10 ani sa devina mama. A luat in calcul inclusiv fertilizarea cu donatori

Alina si Ilan Laufer formeaza un cuplu extrem de sudat, de mai bine de un deceniu, si sunt parintii a doi gemeni superbi. Au trecut insa prin numeroase incercari pana a ajunge sa isi vada visul cu ochii si sa aiba copii. Vedeta a povestit in repetate randuri ca a apelat la fertilizare in vitro pentru a deveni mama, insa putini stiu ca sotul sau s-a luptat cu infertilitatea si ca medicii nu le dadeau nicio sansa sa aiba vreodata copii. Asa au ajuns sa ia in considerare inclusiv ideea de a face fertilizare cu donator, insa lucrurile s-au aranjat in favoarea lor pana la urma.

Alina si Ilan Laufer deveneau parinti de gemeni la inceputul anului 2021. Micutii au venit pe lume prematur, la 29 de saptamani, asa ca au mai ramas in spital cateva saptamani bune dupa nastere pentru a fi ingrijiti corespunzator. Putini stiu insa prin ce au trecut parintii lor pana sa ajunga sa ii tina in brate. Alina Laufer si sotul ei, Ilan, s-au luptat cu infertilitatea, o problema pe care o au multe cupluri din Romania. In cazul lor, problema a fost una de infertilitate masculina, iar Ilan era cel care nu putea avea copii. Sotia lui a povestit, in cadrul emisiunii Ego Life prezentata de Dana Savuica, faptul ca s-au chinuit mai bine de un deceniu sa aiba copii.

Alina si Ilan au mers la mai multi medici, insa din cauza unei afectiuni de care suferea omul de afaceri, nimeni nu le dadea nicio sansa. Au ajuns sa ia in calcul ideea de fertilizare cu donator, insa Alina a simtit ca trebuie sa mai astepte si ca exista o sansa sa aiba copiii lor. Si au reusit in cele din urma. Cuplul a stat doi ani in SUA, iar acolo Ilan Laufer nu a mai fost asa stresat cum era in tara. La intoarcere, cand si-au facut analizele, au descoperit ca pot avea, in sfarsit, copii.

“Am explorat inclusiv ideea de fertilizare cu donator. Ne-am uitat la nu stiu cate profiluri de donatori. (…) Da, mai ales ca Ilan e blond, voiam profilul sau. Am ajuns pana in clipa in care sa facem fertilizare cu donatori, dar am zis hai sa mai asteptam, hai sa vedem. Azoospermia lui era prezenta, lipsa de spermatozoizi, inclusiv pentru fertilizare in care ai nevoie de unul singur viabil, nu era. Nu aveam niciun fel de sansa. Inclusiv am fost la medici care nu ne-au mai dat vreo sansa de acum incolo, forever. Au zis ca nu putem avea copii vreodata.

Am trecut prin astfel de momente, nu ne-am pierdut speranta. Pentru noi a fost benefic ca am stat in afara Romaniei, am plecat din tara doi ani, in SUA, si, poate, cine stie, Dumnezeu acolo, in bunatatea Lui, l-a relaxat pe Ilan, i-a facut viata mai usoara. Iar cand ne-am intors in tara, in pandemie, in 2020, ne-am facut analize. Noi mereu ne faceam analizele si am gasit spermatozoizi astfel incat am putut sa facem o fertilizare. Am avut 3-4 tentative de fertilizari si am ramas insarcinata”, a spus Alina Laufer in exclusivitate la Ego Life.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri FIV Sarcina Mama

Articole recomandate

Citeste si despre