Vesti bune pentru gravide! Se dau bani de la stat! Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de ei

/ / Modificat: 2022-06-16
Vesti bune pentru gravide! Se dau bani de la stat! Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de ei

Avem vesti bune pentru viitoarele mamici. In 2022 se dau bani de la stat, pe toata perioada anului. Iata cum poti intra in posesia acestora.

Este vorba despre un program de sprijin financiar pentru gravide care se desfasoara in cadrul unui program mai amplu al Directiei Generale de Asistenta Sociala (DGAS). Astfel, gravidele pot beneficia de Vouchere Materna. Pe langa acestea, DGAS ofera stimulente si ajutoare sociale si pentru: stimulent pentru persoane cu handicat, ajutor nou-nascut, stimulent copii cu handicap, ajutor pentru familia monoparentala si ajutor pentru prevenirea abandonului scolar.

Voucherele Materna sunt oferite femeilor insarcinate de Primaria Bucuresti. Este singura primarie care ofera aceste vouchere in Romania. Acestea fac parte dintr-un program de sprijin financiar oferit de catre Primaria Capitalei. Ajutorul se ridica la 2.000 de lei.

Ce trebuie sa faci pentru a intra in posesia banilor 

Gravidele pot beneficia de vouchere in valoare de 2.000 de lei care sunt oferiti in doua transe:  

1. Primul voucher Materna 2022 se acorda dupa procesarea cererii si are o valoare de 1.000 lei (acesta va fi format din mai multe vouchere in valoare de 50 de lei fiecare).

2. Al doilea voucher, tot in valoare de 1.000 de lei este oferit dupa intrarea in saptamana a 24-a de sarcina, tot la cererea gravidei.  

Pentru a beneficia de aceste vouchere, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii: 

  • sa ai peste 18 ani
  • sa ai domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta, de cel putin 6 luni pe raza Capitalei, in momentul depunerii cererii. 

Sa nu ai datorii fata de bugetul local 

Cum poti intra in posesia voucherelor Materna

Pentru a intra in posesia voucherelor Materna, trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

  • Descarca si completeaza o cerere-tip (modelul poate fi gasit  AICI);
  • Ataseaza la dosar o copie a cartii de identitate si a vizei de flotant, daca este cazul. 
  • Ataseaza un certificat fiscal emis de catre Directia de Impozite si Taxe Locale de sector prin care se atesta lipsa datoriilor la bugetul local;
  • Anexeaza la dosar o adeverinte eliberata de un medic ginecolog in care se atesta varsta biometrica a sarcinii si copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, dupa caz.
  • La intrarea in saptamana a 24-a de sarcina, se revine cu o noua adeverinta de la medicul ginecolog in care se atesta varsta biometrica a sarcinii si o copie a ecografiei morfologice de sarcina trimestrul II, dupa caz.  

FOTO: a1.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gravide Bani de la stat

Articole recomandate

Citeste si despre