Vara aceasta mergi cu cel mic la cinema! 8 animatii care ruleaza in cinematografe

/ / Modificat: 2022-06-05
Vara aceasta mergi cu cel mic la cinema! 8 animatii care ruleaza in cinematografe

Profita de vara si de vacanta pentru a petrece cat mai mult timp alaturi de copilul tau. Si pentru ca vara este lunga si calduroasa, pe alocuri chiar caniculara, puteti gasi activitati distractive, de facut impreuna, la racoare. Una dintre acestea este merdul la cinematograf, pe care, copiii il adora!

Iata 8 filme care ruleaza sau urmeaza sa aiba premiera in aceasta vara si pe care, cu siguranta, copilul tau va dori sa le vada.

Animatii care ruleaza in cinematografe la ora actuala

1. Fabrica de vise (Dreambuilders)

Mina face uz de nou-capatata ei abilitate de a crea si de a controla visele celorlalti pentru a-i da o lectie de viata nesuferitei ei surori vitrege.

2. Merge si-asa 

O satira despre film, muzica si viata. Giani este un baiat de etnie roma care viseaza sa ajunga un mare chitarist, inspirat de modelul sau, Django Reinhardt, celebrul artist care a dezvoltat Jazz Manouche. In Europa sfasiata de cel de-al Doilea Razboi Mondial, el calatoreste din Bucuresti in Paris pe jos, iar pe drum are sansa sa asculte melodii traditionale ale diverselor natii europene, pe care le distileaza intr-un stil propriu.

Filmul penduleaza intre povestea lui Giani si drama echipei de creatie in fata constrangerilor din viata reala. Asemeni unui Deus ex machina, managerul proiectului va transforma finalul intr-unul fericit, ca in povesti.

Calatoria este marcata de diverse scene si replici inspirate din filme (de la „Casablanca” la epopeea moderna „Star Wars”) dar si la jocuri pe calculator (cum este celebra serie „Assasin’s Creed”).

3. Iepurele-Gaina si Hamsterul Intunericului (Chickenhare and the Hamster of Darkness)

Plasata intr-o lume fantastica, luxurianta, animatia lui Ben Stassen si Benjamin Mousquet urmareste aventurile tanarului Chickenhare, nascut jumatate gaina - jumatate iepure. Adoptat de regele Peter, faimos aventurier, si dornic sa fie acceptat si iubit asa cum este, Chickenhare vrea sa aiba parte de propria mare aventura chiar si asa, stangaci, cum este. Dupa ce marele raufacator al tinutului - unchiul sau - evadeaza si ameninta sa-l inlature pe tatal lui adoptiv de pe tron, eroul nostru impiedicat decide sa-i zadarniceasca planul alaturi de Abe, o testoasa mereu sarcastica, si Meg, o femela scons maestra in artele martiale.

4. Rosu aprins  (Turning Red)

Rosu aprins o prezinta pe Mei Lee, o tanara increzatoare, ciudatica, in varsta de 13 ani, care trebuie sa se imparta intre viata haotica de adolescenta si cea de fata cuminte a mamei. Ming, mama ei protectoare, chiar usor dominatoare, nu este niciodata prea departe de fiica ei - o realitate cu care Mei nu se impaca deloc.

Si, de parca toate schimbarile adolescentei nu ar fi fost suficiente, oridecateori devine prea entuziasmata (ceea ce se intampla INCONTINUU), tanara se transforma intr-un urias panda rosu.

Animatii care au premiera in aceasta vara

5. Lightyear (Lightyear) – premiera pe 17 iunie

Toata lumea il cunoaste si iubeste pe Buzz Lightyear, din franciza Toy Story. Iata ca studiourile Pixar vin acum cu o animatie doar a lui, care va prezenta aventuroasa lui calatorie... to infinity and beyond (catre infinit si dincolo de el)!

6. Minions: The Rise of Gru (Minions: The Rise of Gru) – premiera pe 1 iulie

Povestea nespusa a unui baietel de 12 ani cu un vis neobisnuit: sa devina cel mai mare villain din cati a vazut lumea.

7. Gasca Animalutelor DC (DC League of Super-Pets) – premiera pe 29 iulie

Nedespartiti, Krypto Super-Cainele si Superman sunt doi buni prieteni care impartasesc aceleasi superputeri si lupta impotriva criminalitatii in Metropolis. Cand Superman si restul Ligii Justitiei sunt rapiti, Krypto trebuie sa convinga un grup de animale fara stapan, Ace cainele, PB porcul cu burta, Merton testoasa si Chip veverita - sa-si stapaneasca propriile puteri noi si sa-l ajute sa-i salveze pe supereroi.

8. Paws of Fury: The Legend of Hank (Paws of Fury: The Legend of Hank) – premiera pe 12 august

O comedie animata plina de actiune pentru toata familia, inspirata de clasicul etern al lui Mel Brooks, Blazing Saddles. Hank, un caine adorabil care viseaza sa devina samurai, porneste in cautarea destinului sau.

FOTO: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii cinema

Articole recomandate

Citeste si despre