La ce varsta este pregatit copilul sa mearga la cinema?

/ / Modificat: 2013-06-28
La ce varsta este pregatit copilul sa mearga la cinema?

Vezi mereu reclame despre filme si promotii pentru copii extrem de interesante si atractive si iti doresti sa iti duci si tu prichindelul la cinema. Este o experienta extrem de interesanta si distractiva de care copilul inca nu a avut parte. Motivul? Consideri ca este prea mic! Descopera varsta la care copiii sunt apti sa faca fata unui film care ruleaza la cinema si de ce!

Varsta potrivita pentru a merge la cinema

Un copil de 4 ani ar trebui sa fie capabil nu numai sa stea calm si linistit in cinamatograf ci si sa se bucure de experienta. La aceasta etapa a copilariei, micutul este apt sa urmareasca firul epic al povestii si sa isi mentina concentrarea asupra filmului mai mult de 1 ora.

Bineinteles ca fiecare copil este diferit si ca varsta poate varia de la un copil la altul. Nu te impacienta daca micutul de 4 ani este agitat, plange si vrea sa plece acasa. Poate ca este cazul sa mai astepti un pic. Sau dimpotriva, sunt parinti care si-au dus copiii de 2-3 ani la cinema si au avut parte de surprize placute in ceea ce priveste comportamentul lui in sala.

Totusi trebuie sa tii cont ca exista cativa factori in sala de cinema care pot afecta sau tulbura copilul foarte mic, cum ar fi zgomotul foarte puternic.

Care sunt semnele care iti indica ca este pregatit sa faca fata filmului la cinema?

Urmareste-i comportamentul acasa! In special cel din fata televizorului sau cand ii citesti o poveste.

Pune-i un dvd de desene animate sau alt program pentru copii la tv si urmareste-l cum se comporta. Daca reuseste sa isi mentina atentia asupra programului pana la sfarsit, cel mai probabil ca este pregatit sa faca trecerea la marele ecran pentru a se bucura de zane si povesti pe un ecran mult mai mare si mai atractiv.

Totusi, daca remarci ca se zvarcoleste tot timpul, este agitat, renunta la a se mai uita inainte de sfarsit sau isi muta atentia asupra unei jucarii in loc sa priveasca televizorul, inseamna ca mai trebuie sa astepti putin.

La ce fel de filme trebuie sa duci copilul la cinema?

Desi un copil de 4 ani este suficient de dezvoltat atat mental cat si fizic sa se bucure de un film, totusi el nu va fi captivat de orice fel de film.

In niciun caz nu trebuie sa duci micutul la un film pentru adulti (chiar daca nu are scene interzise minorilor). Intriga este mult prea complexa pentru el si isi va pierde aproape imediat interesul.

Alege numai filme destinate copiilor. Acestea au inceput sa ia din ce in ce mai multa amploare in cinematografe, iar tu iti poti bucura copilul cu o varietate de proiectii.

Fii foarte atenta, pentru ca exista anumite filme destinate copiilor care contin imagini nepotrivite pentru un copil foarte mic. De aceea, este bine sa te interesezi de dinainte de a merge despre respectiva proiectie. Daca este nevoie, citeste recenzii si dezbateri de pe forumuri sau afla mai multe informatii din cercurile de prieteni despre el.

Ia in calcul urmatoarele lucruri inainte de a merge cu micutul la cinema:

  • nu te astepta sa stea concentrat pe toata durata filmului; nici macar noi, adultii nu reusim sa stam nemiscati la un film intreg; asteapta-te sa se mai vanzoleasca, sa se catere pe scaun etc.;

  • poate avea nevoie de multe drumuri la baie;

  • ai grija sa iei locuri in margine pentru a fi aproape de o iesire, in caz ca devine neastamparat si pentru desele drumuri la toaleta;

  • alege sa mergi dimineata, in timpul saptamanii – in acest fel, daca se agita foarte tare, plange sau tipa, nu va deranja mai pe nimeni, mai ales ca oamenii merg seara la film pentru a se relaxa sau pentru o intalnire cu cineva;

  • asigura-te ca iei cu tine gustari si apa suficiente.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Filme pentru copii Copii cinema Comportament copii

Articole recomandate

Citeste si despre