Vaccinul anti-Covid va fi testat de Moderna la copiii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 12 ani

/ / Modificat: 2021-03-17
Vaccinul anti-Covid va fi testat de Moderna la copiii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 12 ani

Moderna a inceput testarea vaccinului anti-Covid la copiii cu varsta intre 6 luni si 12 ani, potrivit unui comunicat transmis de reprezentantii companiei. 

Testarea va fi facuta in doua etape: prima etapa se testeaza diferite doze ale serului, copiii vor primi doua variante cu un rapel de 28 sau 25 de zile, calculate in functie de dozaj. Astfel, copiii de 2-11 ani vor primi doua doze la 28 de zile rapel cu 50 sau 100 micrograme de ser.

In functie de rezultatele primei etape, se va decide ce varianta de dozaj se va utiliza in partea a doua a studiului. Dupa a doua doza de vaccin, copiii vor fi monitorizati timp de un an.„Acest studiu pediatric ne va ajuta sa determinam siguranta vaccinului și nivelul imunologic la care se poate ajunge pentru aceasta grupa de varsta”, a spus CEO-ul Moderna Stephane Bancel intr-un comunicat de presa.

Studiul se realizeaza in colaborare cu mai multe institutii guvernamentale: National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health și Biomedical Advanced Research and Development Authority de la US Department of Health and Human Services.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre