Vacanta de iarna va suferi modificari din cauza variantei Omicron? Ce spune Sorin Cimpeanu

/ / Modificat: 2021-12-02
Vacanta de iarna va suferi modificari din cauza variantei Omicron? Ce spune Sorin Cimpeanu

Varianta Omicron a coronavirusului s-a raspandit rapid in intreaga lume. Specialistii in sanatate declara ca de la mijlocul lunii decembrie, noua varianta va incepe sa faca victime si in Romania.

In acest context, tot mai multi parinti isi pun intrebari in ceea ce priveste modificarile pe care le-ar putea suderi vacantele copiilor.

In acest context, Ministrul Educatiei a anuntat ca vacanta de iarna a copiilor nu va fi modificata din cauza aparitiei varinatei Omicron. Prin urmare, elevii vor intra in vacanta in mod normal, pe 23 decembrie, si vor avea liber timp de 10 zile.

„Ca ministru al Educatiei am anuntat deja programul, nu iau in considerare nimic altceva decat imi vor spune autoritatile medicale. Pana in acest moment, autoritatile sanitare in frunte cu ministrul Sanatatii, nu au considerat necesar sa previzionam masuri pe acest palier. Vacanta de Sarbatori este cea cunoscuta”, a declarat ministrul Educatie, pentru Antena 3.

Cand au elevii vacanta

In contextul infectarilor cu varianta Delta, Ministerul Educatiei a modificat structura anului scolar pe 5 noiembrie, cand le-a acordat tuturor elevilor o vacanta de 10 zile. In acest context, s-a micsorat vacanta de iarna, si a iesit din programa din acest an saptamana in care se desfasoara “Scoala altfel”.

Vacantele elevilor pana la finalul anului scolar sunt urmatoarele:

23 octombrie – 7 noiembrie 2021: vacanta pentru elevii din invatamantul prescolar, primar, gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

24 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022: vacanta de iarna pentru clasele din invatamantul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

24 decembrie 2021 – 6 ianuarie 2022: vacanta de iarna pentru clasele din invatamantul prescolar si primar;

15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanta de primavara;

11 iunie 2022 – pana la data din septembrie 2022 la care vor incepe cursurile anului scolar 2022 – 2023, vacanta de vara.

Foto: edupedu.ro

Articole recomandate

Citeste si despre