Un viitor fara barbati? O femeie a ramas insarcinata cu ajutorul unui tutorial de pe YouTube

/ / Modificat: 2021-12-03
Un viitor fara barbati? O femeie a ramas insarcinata cu ajutorul unui tutorial de pe YouTube

Lumea s-a schimbat radical fata de cum era in urma cu 50 de ani. Tehnologia a avansat, iar femeile sunt mai orientate spre cariera decat spre o viata de familie, cel putin pana la varsta la care devin suficient de sigure de viitorul lor, astfel incat sa le poata oferi copiilor un viitor sigur.

Mai mult, in prezent, multe femei aleg sa fie mame singure, iar acest lucru se poate realiza cu inseminarea in vitro. Daca pana acum acest lucru putea fi facut doar in centrele medicale de specialitate, acum oricine poate achizitiona din mediul online un kit de inseminare la domiciliu.

Este si cazul lui Stephenie Taylor, o britanica de 33 de ani, care a devenit mama pentru a doua oara folosind un astfel de kit si un tutorial de pe YouTube. 

Cum? Inseminare la domiciliu?

Da! Exact asa cum ati auzit. Inseminarea la domiciliu este acum posibila iar cazul lui Stephenie este demn de un film. Aceasta si-a cunoscut donatorul printr-o aplicatie verificata si disponibila in Marea Britanie, denumita “Just A Baby”. Tanara nu cauta un partener sau sa stabileasca o legatura, ci voia doar sa devina mama.

Asadar, dupa ce a obtinut proba de sperma de la persoana intalnita cu ajutorul aplicatiei respective a cumparat un kit de inseminare la domiciliu, de pe e-Bay si s-a apucat de treaba. Aceasta a vizionat un tutorial pe YouTube si a parcurs toti pasii necesari pentru inseminarea la domiciliu.

Iar totul a fost un succes! La 9 luni dupa inseminare, Stephenie Taylor  a devenit mamica unei fetite pe care a prezentat-o apoi presei mondiale.

Este posibila inseminarea la domiciliu pentru oricine?

Povestea lui Stephenie Taylor a inspirat multe femei din intreaga lume care viseaza sa devina mame, dar care nu au un partener alaturi. 

In plus, totul pare simplu. La urma urmei, kiturile de inseminare la domiciliu nu sunt o notiune noua si pot fi gasite usor pe internet. In plus, acestea vin cu tot ce ai nevoie: seringa, manusi si alte instrumente necesare.

Exista insa multi “dar” in aceasta ecuatie. Potrivit expertilor de la Colegiul American al Obstetricienilor si Ginecologilor (ACOG), riscurile sunt mai mari decat avantajele.

Desi inseminarea la domiciliu se face, in linii mari, doar cu o seringa fara ac, exista pericolul ca pacientele sa se raneasca cu seringa daca ating prea tare peretii vaginali.

De asemenea, in ceea ce priveste inseminarea la domiciliu, donatorii nu sunt controlati impotriva bolilor cu transmitere sexuala si, chiar si in cazul in care se face inseminare, aceste boli pot fi transmise usor, afectand atat mama cat si copilul.

In plus, rata de reusita a fertilizarii nu este "cea mai buna", adica ai aceleasi sanse de a ramane insarcinata daca faci inseminare la domiciliu sau daca vrei sa concepi pe cale naturala.

Ca regula generala, specialistii incurajeaza intotdeauna pacientii sa consulte un medic pentru a creste sansele de succes si a reduce riscurile. Iar cea mai sigura cale pentru persoanele care vor sa devina mama este sa apeleze la clinicile de fertilizare in vitro daca isi doresc o sarcina sanatoasa.  

Foto: gazettelive.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre