Un profesor din China a fost suspendat dupa ce si-a obligat elevii sai sa depuna un juramant ingrozitor

/ / Modificat: 2024-01-21
Un profesor din China a fost suspendat dupa ce si-a obligat elevii sai sa depuna un juramant ingrozitor

Un profesor chinez care si-a obligat elevii sa faca un juramant sa invete din greu, altfel "intreaga lor familie va muri", a uimit retelele de socializare din China continentala.

Profesorul, supranumit Wang, de la o scoala secundara din provincia Henan din centrul Chinei, le-a cerut elevilor din clasa sa din primul an sa faca aceasta promisiune.

Intr-o inregistrare audio, postata online pe 8 ianuarie, Wang este auzit spunandu-le copiilor sa repete dupa el: "Nu voi face altceva decat sa invat in clasa, altfel intreaga mea familie va muri. Mai intai va muri tatal meu si apoi mama mea".

Un parinte din grup i-a spus ca elevii erau reticenti in a repeta dupa el si l-a intrebat: "Exista atat de multe modalitati de a motiva un elev sa invete, de ce sa folosesti o metoda atat de ingrozitoare?".

Wang a reactionat ulterior spunandu-le elevilor sa mearga pe rand in biroul sau si sa scrie juramantul. Cand patru studenti au refuzat, le-a spus sa "reflecteze asupra lor" acasa.

Pe 9 ianuarie, scoala l-a suspendat pe profesor si i-a cerut acestuia sa isi ceara scuze elevilor si parintilor acestora.

Comportamentul socant al profesorului a starnit un val de critici online.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesor China

Articole recomandate

Citeste si despre