Un profesor din Baia Mare, acuzat ca a abuzat o eleva, preda in continuare. "Nu putea scoala sa-i interzica"

/ / Modificat: 2024-01-20
Un profesor din Baia Mare, acuzat ca a abuzat o eleva, preda in continuare.

O eleva minora, de la Colegiul de Arte din Baia Mare, isi acuza profesorul de oboi ca a pipait-o. Incidentul a avut loc in urma cu un an, insa ancheta bate pasul pe loc si inca nu s-a luat nicio masura impotriva dascalului. Mai mult, acesta preda in continuare lectii unu la unu cu elevii.

In primavara anului trecut, eleva de la Colegiul de Arte din Baia Mare a spus familiei ca profesorul cu care studia oboiul a atins-o in zonele intime. Parintii fetei au facut o plangere la politie si a fost informat si inspectoratul judetean, insa nu s-a luat nicio masura disciplinara impotriva profesorului. Acesta preda in continuare lectii individuale, la aproape un an de la incident. Profesorul acuzat de abuz s-a aparat spunand ca prin acele atingeri, verifica „tehnica de respiratie”. Explicatia este sustinuta si de catre directoarea unitatii de invatamant, care este ruda cu profesorul.

Parintii fetei au povestit ca adolescenta a fost hartuita de acesta cu mult inainte de a-si face curaj sa le spuna prin ce trecea. La inceput a fost incantata de instrumentul pe care il studia, spune mama elevei, dupa care lectiile s-au transformat intr-un cosmar.

„La inceput a fost entuziasmata de profesor, de ce frumos e instrumentul. Intre timp au intervenit multe retineri. Din pandemie a inceput acest domn profesor sa se poarte mai ciudat. I-a trimis prima data un mesaj.

Nu era neaparat despre cum sa performeze ea la oboi. Pe noi ne-a deranjat acest mesaj. A vorbit sotul cu el. Atunci fetita s-a deschis. El intorcandu-se de la dulapul lui de unde si-a luat nu stiu ce hartii, i-a bagat mana in blugi, la spate si a tras-o spre el, a imbratisat-o. A sarutat-o pe frunte fara niciun motiv. A zis ca daca nu performeaza la oboi cum trebuie o sa inchida usa cu cheia, o sa ii dea pantalonii jos si o sa o pocneasca peste fund”, a marturisit mama fetitei.

Chiar daca situatia a fost semnalata autoritatilor competente, nu s-a luat nicio masura in cazul profesorului.

„La momentul respectiv s-a facut comisie de disciplina si comisia a stabilit unele masuri. Domnul profesor nu are o condamnare. Nu putea scoala sa-i interzica sa predea”, a declarat Ancuta Ramona Sabo, directoarea Colegiului de Arte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesor Abuz copii

Articole recomandate

Citeste si despre