Profesorul Cristian Paun avertizeaza: Toti elevii olimpicii medaliati la competitiile internationale de matematica si fizica pleaca din tara

/ / Modificat: 2024-04-16
Profesorul Cristian Paun avertizeaza: Toti elevii olimpicii medaliati la competitiile internationale de matematica si fizica pleaca din tara

Profesorul de economie Cristian Paun atrage atentia ca toti olimpicii romani medaliati la olimpiadele internationale de matematica si fizica, incepand cu anul 2018, au parasit tara. Potrivit acestuia, fenomenul este in crestere de la an la an, iar tinerii de exceptie sunt descurajati de perspectiva ca "modelele de succes" in Romania sunt reprezentate de politicieni corupti si needucati.

Cristian Paun, cadrul didactic de la Academia de Studii Economice (ASE), sustine ca aceasta realitate alarmanta indica o problema serioasa in societatea romaneasca, in care valorizarea si recompensarea excelentei intelectuale sunt in umbra in fata unor modele de comportament care nu promoveaza educatia si integritatea

”Toti olimpicii romani medaliati la olimpiadele internationale de matematica si fizica, din 2018 incoace, au plecat din tara. Nu au niciun gand de intoarcere.

Pai nu este normal? Ce vi se pare anormal? Tara e condusa de indivizi certati cu scoala, care au terminat-o cu chiu cu vai, din mila profesorilor, la varste la care unii au nepoti. Altii de aceeasi teapa sunt promovati zi de zi, sa mai preia o parte din putere.

Adica, din libertatea noastra. Si a copiilor nostri. Cei cu scoala „pe bune” nu au ce sa caute in fata. Sa stea cuminti in banca lor. Deranjeaza incompetentii. De aia ne pleaca copiii. Ce sa caute aici? Sa sclavageasca pentru „ciolaci”, „cirstoi”, „piedoni” sau pentru tuterii lor numiti de ei, fara sa primeasca mare lucru toata viata?

Nici nu ai curaj, ca parinte, sa ii ceri sa ramana. Nu indraznesti sa faci asta. Stii si tu ca aici risca sa moara lovit de o beizadea bauta sau drogata, sa moara ars la un concert, sa fie operat de alt brat decat cel bolnav… Risca sa pice el de vinovat pentru incompetenta sau dezinteresul altora.

Risca sa pice pe mana unor analfabeti functionali, incapabili sa vada consecintele actiunilor lor imediate. Sa munceasca ca un sclav pentru ei si ei sa isi asume toate meritele.

Ce ca nu au scoala, sunt buni gospodari! Fura, maica, fura, dar mai si fac!

Mai bine ii lasi sa plece! Chiar daca te vei topi de dorul lor…”, a scris profesorul Paun.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesor Elevi olimpici

Articole recomandate

Citeste si despre