Un medic a scos uterul unei femei in locul placentei

/ / Modificat: 2019-10-29
Un medic a scos uterul unei femei in locul placentei

Un caz de Ev Mediu a avut loc in Rusia, unde un medic a scos uterul unei femei dupa ce l-a confundat cu placenta. 

Alisa Tepikina a mers cu mare bucurie la spital sa aduca pe lume pe baietelul sau. Din pacate, din cauza unei neglijente medicale, fiul sau isi va aminti acum doar de moartea mamei sale la nastere. 

Nefericita tragedie a avut loc in Rusia, unde un medic a comis unul dintre cele mai groaznice acte de neglijenta din istoria tarii. Alisa, in varsta de 22 de ani, a avut nenorocul sa ajunga in mainile gresite. 

Alisa Tepikina nu a putut suporta durerea dupa ce i-au fost indepartate organele de reproducere, iar cand medicul si-a dat seama de greseala facuta era prea tarziu. Tanara a facut stop cardio-respirator si s-a stins din viata la spitalul din Nizhniye Sergi

In urma anchetei s-a stabilit ca Alisa a murit din cauza socului. Rudele tinerei au depus plangere si asteapta ca medicul, care are doar 27 de ani, sa fie pedepsit. 

Cum a motivat medicul greseala fatala 

Medicul a motivat ca uterul s-a inversat neasteptat. "A avut loc miscare necontrolata sau necorespunzătoare a cordonului ombilical, care a dus la o inversare totală a uterului", au descoperit cercetătorii, potrivit Metro.

"Organele feminine au fost indepartate si apoi puse inapoi cand era prea tarziu. Medicul de serviciu nu a recunoscut complicatia potential fatala a nasterii. Ca urmare, asistenta medicala a fost oferita cu o intarziere inacceptabil de mare”.

"Uterul a fost repoziționat 4 ore și 15 minute mai târziu, când sângerarea masivă și șocul ireversibil s-au dezvoltat deja, împreună cu insuficiența cardiacă", a explicat comitetul. De asemenea, ancheta a aratat ca actiunile medicului "au inrautatit situatia si au provocat pierderi masive de sange, soc ireversibil (si) complicat, insuficienta cardiaca si moartea pacientului. "

La randul sau, Dimitry Malyukov, care este tatal Alisei, a explicat ca tipetele fiicei sale au fost dureroase si au rasunat in salile spitalului. "Este ca ceva din Evul Mediu." Acum, bebelusul Alisei va ramane in grija bunicii si tatalui. 

Articole recomandate

Citeste si despre