Un copil a murit de tetanos la Suceava. Doctorii l-au trimis acasa cu o reteta!

/ / Modificat: 2019-09-11
Un copil a murit de tetanos la Suceava. Doctorii l-au trimis acasa cu o reteta!

La Spitalul Judetean Suceava, un copil de 11 ani a murit de tetanos dupa ce nu a fost tratat corespunzator!

Constantin Andrian Nimitan s-a simtit rau si a fost dus la spital de parinti. Baiatul suferise un mic accident in parc. Un prieten l-a impins si s-a lovit la spate.

Mama copilului sustine ca dupa ce i s-au facut cateva analize, acesta a fost trimis acasa pentru ca ar fi fost sanatos.

"Am fost cu baiatul la spital, i-au facut analize si au zis ca nu are nimic. Mi-au dat o reteta si ne-au trimis acasa," a declarat mama copilului.

Medicii resping acuzatiile de malpraxis

A doua zi baiatul a inceput sa se simta rau, iar mama a chemat salvarea. Ajuns la spital, medicii si-au dat seama ca baiatul are tetanos. L-au vaccinat, insa era deja foarte tarziu si copilul s-a stins dupa cateva ore.

Conducerea Spitalului Judetean Suceava sustine ca nu este vorba despre un caz de malpraxis. Mama nu le-ar fi spus medicilor ca baiatul a calcat intr-un cui si s-a intepat in talpa.

"Intepatura din talpa era veche de 10 zile. Intepatura era veche, nu a fost declarata niciodata, el a venit pentru altceva. Avea probleme respiratorii. El trebuia sa fie vaccinat antitetanos la momentul intepaturii sau cel tarziu in 24 de ore. Evenimentul este nefericit, Doamne fereste, e o tragedie, un copil sa moara la 11 ani este dezastrul de pe lume. Trebuie sa constientizam, daca ne taiem mergem la spital sau la medicul de familie. Eu consider ca nu a fost vorba despre o neglijenta a medicilor," a explicat directorul medical Mircea Macovei, potrivit a1.ro.

Ce este tetanosul

Tetanosul este provocat de un bacil, pe numele lui oficial Clostridium tetani, ca urmare a producerii unor leziuni sangerande care se pot contamina cu bacilul tetanic, cu spori ai bacilului sau cu obiecte contaminate cu bacil tetanic.

Bacilul tetanic se gaseste in mediul inconjurator, singura cale de prevenire a infectiilor fiind vaccinarea cu anatoxina tetanica care asigura o imunitate buna si foarte buna impotriva bolii tetanice circa 10 ani de la administrare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tetanos

Articole recomandate

Citeste si despre