Un bebelus de cinci luni a murit dupa ce a fost operat de parinti acasa

/ / Modificat: 2019-03-25
Un bebelus de cinci luni a murit dupa ce a fost operat de parinti acasa

Un bebelus de cinci luni a murit dupa ce parintii i-au facut o circumcizie acasa. Copilul s-a nascut in orasul Scandiano din apropierea Modenei (Italia) din parinti de origine ghaneza.

Micutul a suferit un stop cardiac dupa circumcizie si a fost transportat cu elicopterul la un spital din Bologna, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el si a decedat in noaptea de vineri.

Politia si procuratura au deschis o ancheta, iar parintii sunt cercetati pentru omor. Medicii legisti efectueaza si autopsia pentru a determina cauza mortii.

Este al doilea caz din Italia, in trei luni, cand un copil a decedat din cauza unei circumcizii facute acasa.

"Este un incident foarte grav si sper ca cei responsabili sa plateasca pentru acest lucru in fata legii. Toata comunitatea s-a reunit pentru acest copil care si-a pierdut viata," a declarat Alessio Mammi, primarul orasului Scandiano, potrivit The Telegraph.

Alti copii au murit din cauza circumciziilor facute acasa

Mai mult, acesta s-a aratat ingrijorat de faptul ca mai exista persoane care practica aceste ritualuri foarte vechi si pun in pericol viata copiilor.

Anul trecut, in luna decembrie, un copil de doi ani, de origine nigeriana, a murit, iar fratele lui geaman a supravietuit dupa ce parintii le-au facut circumcizia acasa. Iar in 2016 s-a inregistrat un alt deces.

Foad Aodi, presedinte al asociatiei medicilor straini (AMSI), se lupta sa reglementeze circumcizia si cere ministerului Sanatatii sa ofere parintilor acces la servicii medicale pentru aceste interventii la preturi accesibile, in incercarea de a preveni decesele.

Intre 4.000 si 5.000 de copii din Italia sufera aceasta interventie, iar pana la o treime din interventii se desfasoara acasa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus mort

Articole recomandate

Citeste si despre