Un barbat si-a numit sotia insarcinata "lenesa". Reactiile nu au intarziat sa apara

/ / Modificat: 2019-01-30
Un barbat si-a numit sotia insarcinata

Un medic in varsta de 32 de ani si-a pus in cap tot internetul pentru ca si-a numit sotia "lenesa", aceasta fiind insarcinata.

Cei doi urmeaza sa devina parinti pentru prima oara, iar femeia a decis sa reduca numarul de ore lucrate pentru ca obosea mult mai usor si ii era din ce in ce mai greu sa se ocupe si de treburile casnice.

"Imi doresc sa imi sustin sotia cat de mult pot, dar de cand am aflat ca vom deveni parinti ea s-a transformat. Si-a pierdut interesul in munca, am avut parte de certuri cu privire la faptul ca vrea sa renunte la medicina si sa renunte complet la serviciu pentru a se concentra pe ingrijirea copilului. Nu se mai implica in treburile casnice. Trebuie sa ma ocup de rufele murdare, de gatit, de spalat vase, de aruncat gunoiul, de curatarea baii pentru ca ea sustine ca este in permanenta obosita. Nu este ca si cum ar fi incapabila sa depuna vreun efort fizic si sa stea acasa din cauza oboselii, continua sa iasa in oras si sa petreaca timp cu colegele si cu prietenele sale sau sta acasa si se uita la tv. In cele din urma am explodat si am tipat la ea cand nu a fost sa cumpere ceva de la magazin cand am rugat-o, inainte de a pleca la serviciu. Am urlat la ea ca daca este gravida nu inseamna ca are o dizabilitate si ca este incapabila sa mai faca ceva. In orice caz, s-a suparat pe mine si nu mai vorbeste cu mine de ieri. Sunt oare complet nesimtit ca i-am spus asta?" a intrebat medicul pe o reteaua de socializare Reddit.

Acesta sustine ca el castiga 550 000$ pe an si se ocupa de 90% din plata facturilor lucrand 55-60 de ore pe saptamana. In schimb, sotia sa lucreaza 30 de ore pe saptamana pentru a finaliza pregatirea profesionala, castigand 60 000$ pe an. Medicul s-a aratat extrem de suparat in postarea sa si pentru faptul ca sotia a cheltuit 1200$ pe un carucior fara sa il intrebe in prealabil.

Parerile utilizatorilor nu au intarziat sa apara si au fost impotriva medicului.

"Intr-adevar, castigi 90% din bani, dar ea se ocupa 100% de cresterea unei noi fiinte umane in corpul sau."

"Trebuie sa ii ceri scuze sotiei tale si sa dai dovada de o abordare mai constructiva in rezolvarea problemei. Ea lucreaza 30 de ore pe saptamana si este gravida, corpul ei este plin de hormoni si probabil este un pic deprimata, pierzandu-si pasiunea pentru medicina odata cu instinctul matern care i s-a dezvoltat. Nu stiu in cate luni este insarcinata, dar probabil are deja simptome ale sarcinii care se pot dovedi epuizante fizic."

“Esti nesimtit pentru ca pui problema astfel. Chiar daca tu castigi cea mai mare parte din bani, ea creste un bebelus in corpul ei. In plus, tot ea resimte durerea si schimbarile permanente in starea de sanatate care insotesc sarcina. Ca sa nu mai spunem de riscul efectiv de a muri in timpul nasterii.”

“Faptul ca trebuie sa explici unui medic ca sarcina este dificila pentru corp este un lucru cu adevarat inspaimantator.”

“Chiar daca tu platesti 90% dintre cheltuieli, daca tu consideri ca esti de 9 ori mai important decat sotia ta nu vei ramane prea mult timp casatorit. O casatorie este un parteneriat, sunteti amandoi la fel de importanti.”

“Ai facut medicina. Stii ce poate face sarcina unei femei, iar tu ii spui ca este puturoasa. Nu pari deloc de ajutor.”

Intr-o postare ulterioara medicul a incercat din nou sa obtina intelegere din partea cititorilor explicand cat de dificil este drumul pana la munca, care ii ocupa 3 ore in fiecare zi. Insa nici asa nu s-a bucurat de prea multi sustinatori.

Oboseala in sarcina

Oboseala este frecventa in special in primul trimestru de sarcina si tinde sa reapara spre sfarsitul sarcinii. Unele femei se vor simti obosite pe toata durata sarcinii, in timp ce altele vor fi la fel de active ca si inainte.

Nu se cunoaste exact ce determina aceasta stare de oboseala in sarcina timpurie, insa este posibil ca modificarile hormonale - in special o crestere importanta a progesteronului, sa fie raspunzatoare, cel putin partial, de asta. In plus, este destul de greu sa ai un somn odihnitor daca nu te simti confortabil sau trebuie sa te duci atat de des la toaleta pe timpul noptii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Simptome sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre