Un baietel de 5 ani a murit dupa ce a baut apa rece pe canicula. Care a fost cauza mortii misterioase?

/ / Modificat: 2023-07-19
Un baietel de 5 ani a murit dupa ce a baut apa rece pe canicula. Care a fost cauza mortii misterioase?

Un baietel de 5 ani din Egipt a murit la scurt timp dupa ce a baut o gura de apa rece pe canicula. Temperaturile erau de peste 40 de grade Celsius, iar micutul a vrut sa se racoreasca, de aceea el a baut apa foarte rece. Gestul i-a fost fatal. 

Baietelul s-a prabusit pe strada, acolo unde cu doar cateva clipe in urma se juca impreuna cu prietenii sai. Ziua in care s-a produs tragedia a inceput ca oricare alta. Samir iesise la plimbare cu bicicleta, alaturi de alti copii. La un moment dat, micutul s-a oprit pentru a bea o gura de apa. Brusc, s-a prabusit la pamant, iar medicii sositi la fata locului nu au mai putut decat sa constate decesul. 

Care a fost cauza decesului? 

Doctorii spun ca de vina ar fi probleme legate de circulatia sangelui. 

Cardiologul Alaa el-Ghamrawy avertizeaza ca apa rece, consumata la temperaturi mult prea scazute, poate avea efecte catastrofale asupra inimii si sistemului circulator, relateaza Mirror. 

"Cand consumam apa rece brusc, mai ales dupa ce am facut efort fizic, acest lucru poate duce la stimularea nervului vag, cel care controleaza in mare masura functii importante ale organismului, inclusiv bataile inimii. Poate provoca aritmie cardiaca si chiar oprirea inimii. Astfel, pune in pericol viata oamenilor", a explicat medicul, potrivit presei locale. De asemenea, apa rece poate cauza si dureri in gat, stimuland de asemenea si infectiile bacteriene si virale. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Apa copii Moarte subita

Articole recomandate

Citeste si despre