Un baietel de 4 ani din Deva, infectat cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-16
Un baietel de 4 ani din Deva, infectat cu coronavirus

Un copil in varsta de 4 ani din Deva este infectat cu coronavirus. Baiatul este internat la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. 

Tatal micutului este si el infectat cu Covid-19. Baietelul a fost diagnosticat, la doar doua luni, cu o boala a sangelui, Wiscott-Aldrich. Sistemul sa imun nu functioneaza normal si are predispozitie catre formarea de cheaguri intravasculare.

In 2017, Tudor a suferit un transplant medular, la un spital din Roma. Saptamana trecuta, cei doi au fost la Roma pentru control. 

"Sa speram ca ne facem bine repede si plecam acasa..."

"Eu si Tudor suntem depistati pozitiv, suntem bine. Suntem internati la spital la Timisoara. Nu e nimic grav. Noi am fost la Roma la control...nu stim de unde ne-am pricopsit cu virusul vietii. Poate fi simpla noastra iesire intr-o duminica seara, cand am ajuns la Roma sa ne luam o apa sau...din vama.

Noi am plecat sambata din tara. Am ajuns duminica la Roma, am luat o apa, am stat in casa. Luni am fost la control. Tudor e bine, sunt trei ani o luna de la transplant si lucrurile au decurs destul de normal. 

Marti dimineata am plecat spre tara, miercuri dimineata a fost mai problematic. In vama, in Croatia, am stat cu cel putin 100 de oameni. De acolo poate fi.. .In vama, in Ungaria, am stat cu trei persoane...n-as putea sa zic, pentru ca acolo am stat la distanta. Iar la noi in tara, unde totul este un haos total in vama, la Nadlac, am stat doua ore si un pic, pentru ca o doamna de la DSP nu a inteles situatia lui Tudor. A trebuit sa stam mai bine de doua ore pana sa ne poata escorta. Am intrat la ora 4 in vama, miercuri dimineata, si am ajuns de-abia la 12.30 in Deva, fara apa la copii...am avut si fetita de 9 luni cu noi.

Miercuri seara, a venit DSP-ul, ne-au luat exudatul faringian, iar sambata a venit vestea cea proasta ca eu si Tudor suntem pozitivi. Elena si Sara sunt negative, acasa...Multumim prietenilor ca ne aduc provizii la spital, ca sa nu ducem lipsa de nimic...Multumim tuturor celor implicati pentru ca ne sustin. Sa speram ca ne facem bine repede si plecam acasa..."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre