Un alt caz REVOLTATOR la 112. Ambulanta a ajuns dupa 70 de minute la o fetita aflata in criza de epilepsie

/ / Modificat: 2019-08-13
Un alt caz REVOLTATOR la 112. Ambulanta a ajuns dupa 70 de minute la o fetita aflata in criza de epilepsie

O nou plangere fata de serviciul 112 si cat de bine functioneaza! O mama a sunat pentru a chema o ambulanta pentru fiica sa in varsta de 5 ani, care facuse o criza de epilepsie, dar medicii au ajuns dupa o ora si 10 de minute. Drum care, in mod normal, se parcurge in 13 minute!

In dimineata zilei de miercuri, 7 august, fetita si-a pierdut cunostinta, fiind acasa, in Miroslava, localitate din zona metropolitana a municipiului Iasi. Micuta s-a nascut prematur si a fost diagnosticata cu tetrapareza spastica si leziuni pe creier, istoric pe care mama l-a comunicat operatorilor de la serviciul 112, potrivit Adevarul.

"Va scriu aceste randuri in calitate de parinte al unui copil care a avut astazi nevoie de ajutorul statului roman si acesta si-a batut joc de el," spune Razvan Parvu, tatal fetitei.

Ambulanta a intarziat la o fetita care facuse o criza de epilepsie

De trei ori a sunat mama disperata la 112, iar de fiecare data i se spunea ca "masina e pe drum." Ambulanta a ajuns dupa o ora si 10 de minute, insa fara medic, doar cu o asistenta, iar soferul a sustinut in fata parintilor ca fusese trimis in misiune cu doar 15 minute inainte de a ajunge la adresa. Pe de alta parte, asistenta medicala a sunat si ea la Ambulanta, cerand o masina in intampinare, pentru ca nu facea fata cazului. Cu toate acestea, nu a fost trimisa o alta masina.

"In momentul celui de-al treilea telefon la 112, trecusera cel putin 50 de minute de cand fetita mea era inconstienta. Ni s-a garantat din nou ca este pe drum, iar intr-un final, după 1 ora si 10 minute, a ajuns ambulanta. Am sunat atunci pentru a patra oara sa intreb de ce au au trimis, dupa atata timp, o masina fara medic," povesteste Razvan Parvu.

Tatal a ajuns mai repede decat ambulanta

Tatal fetitei a mai spus ca el se afla la Pascani, localitate situata la aproximativ 75 de kilometri de Iasi, in momentul in care a fost sunat de sotie, si chiar si asa a reusit sa ajunga acasa cu masina inaintea ambulantei.

Fetita a ajuns in cele din urma la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi si si-a revenit dupa 2 ore. Pe 11 august, micuta a fost mutata la Targu Mures, iar parintilor li s-a spus ca Ilinca nu a ramas cu sechele.

"In toate cele patru apeluri efectuate am transmis gravitatea problemei si, cu toate acestea, ambulanta n-a venit cu doctor. Este posibil sa se reactioneze asa la o solicitare pentru un copil? Cine imi garanteaza ca un copil care a stat aproximativ doua ore in criza nu va avea sechele majore?“, mai spune tatal fetei.

Parintii, reclamatie SAJ Iasi. Oficialii analizeaza cazul

Razvan Parvu a facut o reclamatie la SAJ Iasi pentru a afla ce a stat la baza intarzierii uriase. Contactati de "Adevarul" pentru a oferi lamuriri despre cele intamplate, reprezentantii SAJ Iasi au precizat ca "s-a inceput procedura de verificare a datelor existente si in scurt timp o sa existe mai multe informatii despre acest caz," in timp ce Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a spus ca are nevoie de 2-3 zile pentru a se lamuri in legatura cu interventia, dupa care va reveni cu o declaratie.

Ilinca s-a nascut la sase luni, cu o greutate de 950 de grame, si timp de alte trei luni a fost tinuta in incubator. Din aceasta cauza, fetita nu si-a putut misca mainile si picioarele si nici n-a putut vorbi sau auzi o perioada de timp. Dupa mai multe sedinte de kinetoterapie si intervenţii chirurgicale, Ilinca aude, isi foloseste mainile si a inceput sa vorbeasca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Serviciu 112 Scandalos

Articole recomandate

Citeste si despre