Tichete educationale de 500 de lei pentru copii: S-a modificat termenul pentru depunerea cererilor

/ / Modificat: 2023-10-28
Tichete educationale de 500 de lei pentru copii: S-a modificat termenul pentru depunerea cererilor

Parintii pot depune cereri pentru tichete educationale in valoare de 500 de lei pentru rechizite. Termenul limita pentru completarea documentelor a fost modificat.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind acordareaprimelor de caraiera diactica si profesionala, precum si sustinerea prescolarior si a elevilor dezavantajati a fost modificata. In Monitorul Oficial a fost publicat un nou termen limita pentru depunerea cererilor pentru acordarea de tichete sociale pe suport elctronic, in valoare de 500 de lei. Perioada de depunere a fost extinsa, iar noul termen limita este 26 noiembrie.

"Reprezentantul legal sau reprezentantii legali, tutorele/tutorii potentialilor destinatari finali, care se incadreaza in conditiile de eligibilitate prevazute la art. 4, depun la unitatea de invatamant cererea (...) in termen de 45 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si 25 de zile calendaristice de la inceputul cursurilor pentru anii scolari aferenti perioadei 2024—2027", se arata in modificarea OUG, publicata in Monitorul Oficial din data de 20 octombrie.

Criterii de acordare a tichetelor educationale

Banii pentru tichetele pentru rechizite in valoare de 500 de lei se acorda din fonduri externe nerambursabile. Acordarea ajutorului depinde, potrivit documentelor emise de Ministerul Investitiilor si Proictelor Europene, de mai multe criterii de eligibilitate pentru anul scolar 2023-2024.

Prescolarii din sistemul de stat trebuie sa aiba varsta minima de 3 ani, implinita oricand pe parcursul anului scolar in curs si varsta maxima de 6 ani, impliniti dupa data de 1 septembrie a anului scolar curent; totdata, venitul lunar pe membru de familie trebuie sa fie de cel mult 633 lei.

Elevii din invatamantul de stat primar si gimnazial trebuie sa frecventeze cursuri de zi si sa provina din familii in care venitul mediu net lunar pe membru in luna iulie a fiecarui an nu a depasit valoarea de 1.500 lei.

Beneficiarii vor primi cardurile pe care vor incasa ajutorul direct la scolile la care sunt inscris; impreuna cu acest card, parintii vor primi si o lista cu unitatile afiliate de pe raza teritoriala a domiciliului sau a resedintei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tichete educationale Copii Educatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre