Testarea antidrog in scoli, la mana parintilor si a elevilor majori. Ce contine chestionarul la care acestia trebuie sa raspunda

/ / Modificat: 2023-10-22
Testarea antidrog in scoli, la mana parintilor si a elevilor majori. Ce contine chestionarul la care acestia trebuie sa raspunda

Vom avea teste antidrog pentru elevi in scoli? Autoritatile iau foarte serios in calcul aceasta masura. De luni, 23 octombrie, scolile din Bucuresti vor trimite parintilor cu copii mai mari de clasa a V-a un chestionar legat de posibilitatea testarii antidrog a elevilor suspectati ca ar putea consuma astfel de substante.

Chestionarul realizat de reprezentanti ai Prefecturii Capitalei privind testarea antidrog a elevilor care sunt suspecti de consum de droguri va ajunge la parinti incepand cu luni, 23 octombrie, spune prefectul Capitalei, Rares Hopinca. Documentul pe care trebuie sa il completeze parintii va avea cel putin 18 intrebari de tip grila, in varianta actuala propusa de Prefectura Capitalei. Exista si o varianta care este adaptata pentru elevii majori de liceu.

Ce intrebari contine chestionarul privind testele antidrog in scoli

Parintii sau elevii care au implinit deja varsta de 18 ani vor trebui sa raspunda, printre altele, la intrebari legate de masurile care ar putea fi luate impotriva elevilor depistati pozitiv la testele antidrog, daca ar trebui sa suporte consecinte negative importante sau nicio consecinta. Chestionarul nu face referire la nici-un fel de masura impotriva elevilor care ar putea fi depistati pozitiv.

Printre intrebarile din chestionar se numara:

  • Credeti ca in scoala in care invatati dvs. exista o problema de consum de droguri in randul elevilor?
  • Cum considerati ca este nivelul consumului de droguri din scoala in care invatati dvs., in comparatie cu alte scoli din Bucuresti?
  • Credeti ca introducerea testarii antidrog va fi eficienta sau nu in reducerea consumului de droguri in randul elevilor?
  • Dumneavoastra personal ati purtat discutii, in familie, despre riscurile asociate consumului de droguri sau despre metode de prevenire a consumului de droguri?
  • Credeti ca introducerea testarii antidrog va fi eficienta sau nu in reducerea consumului de droguri in randul elevilor?

Chestionarele privind testele antidrog contin inclusiv intrebari despre procedura. Concret, respondentii vor trebui sa spuna daca, in caz de suspiciune de cosum de droguri, un profesor poate cere testarea antidrog chiar in incinta scolii, cu acordul parintilor, in conditii de confidentialitate si daca rezultatele testului ar trebui sa fie cunoscute doar de parintii elevului.

chestionar antidrog parinti

chestionar antidrog parinti 2

chestionar antidrog parinti 3

Prefectul Capitalei, Rares Hopinca, a mentionat ca in chestionar vor fi cel putin 18 intrebari grila, ce vizeaza elevii incepand cu ciclul gimnazial. Printre acestea se vor numara intrebari privind semne ingrijoratoare privind posibilitatea ca in unitatea de invatamant sa se consume droguri, nivelul consumului de droguri in comparatie cu alte scoli bucurestene, dar si despre oportunitatea si eficienta unei campanii de testare antidrog in scoli.

„Este vorba despre posibilitatea testarii, in anumite conditii, adica, la cererea, de exemplu, a unui cadru didactic care sesizeaza un comportament atipic al unui elev, cu acordul prealabil al parintelui sau in prezenta parintelui si in conditii stricte de confidentialitate, pentru a evita cu orice pret stigmatizarea”, a menţionat Rares Hopinca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Consum droguri copii Droguri adolescenti

Articole recomandate

Citeste si despre