TEDx PiataUnirii ED anunta pentru 11 noiembrie o agenda inspirata de unitate si constructie in educatie

/ / Modificat: 2023-10-27
TEDx PiataUnirii ED anunta pentru 11 noiembrie o agenda inspirata de unitate si constructie in educatie

Educatia a fost, este si va ramane o misiune colectiva: TEDx PiataUnirii ED anunta pentru 11 noiembrie o agenda inspirata de unitate si constructie in educatie.

Intr-o lume unde educatia devine adesea un camp de batalie pentru ideologii si metodologii, TEDx PiataUnirii ED vine cu o abordare proaspata: este timpul sa ne unim vocile intr-un glas comun si determinat sa inoveze, sa readuca relevanta si bucuria de a invata in vietile copiilor din scoli. Sub tema "Misiunea noastra comuna, educatia", evenimentul de anul acesta, ce va avea loc pe 11 noiembrie la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucuresti, pune accent pe unitate si consens in educatie, promovand ideea ca, desi avem pozitii diferite si uneori divergente, putem sa trecem de bariere si sa lucram impreuna pentru un viitor comun.

Firul rosu care leaga discursurile evenimentului este dorinta de a readuce bucuria de a invata in vietile copiilor nostri.

Ligia Deca, actualul Ministru al Educatiei, va deschide seria de prezentari, impartasind lectiile invatate pe parcursul drumului sau profesional pentru a imbunatati sistemul educational. Totodata, unul dintre cele mai asteptate momente ale evenimentului va fi discursul lui Gabriel Dinu, psihoterapeut cu o experienta vasta, care promite sa dezvaluie in discursul sau "Doua decenii de terapie si o concluzie uimitoare, in 8 minute". Anca Nedelcu, Prodecan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, va vorbi despre importanta perseverentei in educatie, in timp ce Nastasia Alexandru, Specialist in invatare Teach for Romania, va aborda subiectul "Misterul creatiei si profesorul de care avem nevoie". Agenda continua cu discursuri inspirationale si profund informative care aduc in prim plan diverse perspective esentiale pentru intelegerea complexitatii domeniului educational: perspectiva specialistilor, perspectiva sistemica, perspectiva ecosistemului, dar si perspectiva practicienilor.

TEDx PiataUnirii ED va gazdui si sesiuni unde vocile copiilor, parintilor, comunitatii si scolilor vor fi aduse in prim-plan. Aceste sesiuni vor oferi o platforma atat de necesara pentru a ii asculta pe cei direct implicati in procesele educationale, subliniind inca o data importanta unui dialog deschis si a colaborarii.

Desi biletele cu loc in sala la eveniment s-au epuizat rapid, organizatorii au deschis optiunea de a urmari prezentarile online, facilitand astfel accesul unui public mai larg sa se bucure de idei care merita sa fie raspandite. Prin accesul live la eveniment, participantii vor avea sansa de a fi parte dintr-o miscare ce urmareste sa contamineze pozitiv educatia din Romania, incurajand unitatea, intelegerea si progresul pe care il putem face impreuna.

Viziteaza site-ul evenimentului pentru a consulta agenda completa si pentru a-ti  asigura un loc la unul dintre cele mai asteptate evenimente educationale ale toamnei.

Sa profitam de aceasta oportunitate de a construi punti, de a rupe bariere si de a lucra impreuna pentru un viitor in care educatia nu este un teren de lupta, ci un teren pentru crestere si devenire a celei mai bune versiuni a fiecaruia!

Despre TEDx

TED este o organizatie non-profit devotata raspandirii ideilor, de obicei sub forma de discursuri scurte si de impact (18 minute sau mai putin). TED a inceput in 1984 ca o conferinta dedicata tehnologiei, divertismentului si designului, azi acoperind aproape toate subiectele -stiinta, antreprenoriat, probleme globale si multe alte teme- in peste 100 de limbi.

Organizate independent, evenimentele TEDx ajuta raspandirea ideilor in comunitatile din lumea intreaga. TEDx este un program de evenimente locale, auto-organizate, care aduc oamenii impreuna pentru a impartasi o experienta TED-like. Evenimentele TEDx combina vizionarea de videoclipuri TED Talks cu vorbitori live pentru a genera discutii profunde si conexiuni intre participanti.

Pe 11 noiembrie spunem intr-un glas ca misiunea noastra comuna este educatia, la unul dintre cele mai asteptate evenimente ale toamnei, TEDx PiataUniriiED.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente Educatie Copii

Articole recomandate

Citeste si despre