Tatal bebelusului mort dupa botez: "Doctorii au spus ca a inhalat 110 ml de apa"

/ / Modificat: 2021-02-01
Tatal bebelusului mort dupa botez:

Parintii bebelusului care s-a stins in timpul botezului la o biserica din Suceava, dupa ce a fost scufundat total in cristelnita acuza preotul ca nu ar fi tinut cont ca micutul plangea in momentele in care l-a scufundat de trei ori in cristelnita. 

„Parintele l-a scufundat de trei ori, copilul plangea. L-a scos, l-a sters. Doctorii au spus ca a inhalat 110 ml de apa. Daca il vezi cu gura cascata si ca plange, nu-l scufunzi de tot in apa. Imediat a inceput sa-i curga sangele pe nas. L-am lasat cu fata in jos, insa nu si-a revenit. Am sunat la 112. Avea pulsul foarte mic, au venit domnii de la SMURD, i-au scos apa”, a povestit tatal bebelusului.

Preotul protopop Doru Budeanu, de la Protopopiatul Sucevei, a recunoscut luni ca, in functie de cauza acestei tragedii, s-ar putea schimba regulile sau recomandarile privind modul in care se poate proceda la slujba tainei botezului, pentru a se preveni alte incidente nedorite, scrie Monitorul de Suceava.

Protopopul a confirmat ca bebelusul a fost scufundat complet in apa, aratand ca „botezul se face prin intreita cufundare, dupa randuielile Bisericii”.

Acesta a adaugat ca, in cazul inhalarii, medicii au precizat ca este vorba de lichid, fara a se putea stabili daca este vorba de apa din cristelnita ori poate de lapte. Protopopul Doru Budeanu a mai spus ca inaintea unei cercetari interne a preotului se asteapta o serie de concluzii suplimentare ale anchetei, cel putin cu privire la cauza decesului.

Momentul tragediei, filmat de martori

Oficialul bisericii a mai precizat este vorba de un preot hirotonit din anul 2007, care savarseste sfintele taine de multa vreme si nu este vorba de lipsa de experienta. ”Parintele mi-a spus ca copilul a plans, si inainte de botez, inclusiv dupa ce l-a scos din cristelnita, avea semne vitale. Singura problema de care stia parintele este ca era nascut prematur”, a spus protopopul.

Temperatura din biserica si cea a apei erau potrivite, a mai spus parintele protopop.

”Caloriferele functionau, a fost si liturghie de dimineata, deci temperatura era corespunzatoare, nu se pune problema sa fi fost frig”, a mai spus parintele, citat de stirileprotv.ro. El a precizat ca sfintele taine ale botezului nu pot fi schimbate, dar ca ”probabil va trebui mai multa atentie, sa ramana nasucul si gurita deasupra apei”.

Momentul tragediei a fost inregistrat de cel care filma evenimentul pentru familie, imaginile ajungand in posesia politistilor, care vor putea stabili probabil cu destula exactitate ce s-a intamplat.

Articole recomandate

Citeste si despre