Tanara de 27 de ani bolnava de leucemie si infectata cu coronavirus a fost inmormantata fara parinti

/ / Modificat: 2020-04-12
Tanara de 27 de ani bolnava de leucemie si infectata cu coronavirus a fost inmormantata fara parinti

Alina, tanara in varsta de 27 ani din Piatra Neamt, bolnava de leucemie, care a murit in urma complicatiilor aparute in urma infectiei cu coronavirus, a fost inmormantata fara parinti. 

Tanara suferea de leucemie si a contractat virusul de la o asistenta din spitalul in care era internata. Parintii si-au luat adio de la ea din balcon. Ei sunt izolati in casa acum si nu au putut sa isi conduca fiica pe ultimul drum. 

Mama tinerei a trecut prin momente extrem de dureroase. Ea a fost cea care a vorbit cu fiica ei ultima oara. 

"Mama, eu am sa mor. Si cred ca a busit-o plansul si a inchis telefonul. Au fost cuvintele ei. Se sufoca”, a povestit mama tinerei. 

Dupa moartea Alinei, Directia de Sanatate Publica si de Spitalul de Urgenta din Piatra Neamt au inceput anchetele.

Fata a fost ingrijita de o asistenta care intrase in contact cu un pacient ulterior confirmat cu noul coronavirus. Alina a fost testata de doua ori pentru COVID-19. Primul test a iesit negativ. I s-au recoltat din nou probe pe 27 martie. Doua zile mai târziu rezultatul a fost pozitiv. Starea de sanatate a tinerei s-a inrautatit, iar pe 4 aprilie, a fost transferata la Sectia de Terapie Intensiva. Vineri, pe 10 aprilie, a murit.

Chiar in ziua in care Alina Mutu a murit, ministrul Sanatatii anunta ca la Spitalul Judetean din Piatra Neamt este focar de infectie. In spitalul-focar sunt 34 de cadre medicale contaminate.

sursa: antena3.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre