STUDIU! Un sfert dintre adulti nu-si doresc copii! Sunt mai fericiti fara

/ / Modificat: 2021-06-27
STUDIU! Un sfert dintre adulti nu-si doresc copii! Sunt mai fericiti fara

Multa lume considera ca unul sau mai multi copii aduc lumina si bucurie in viata adultilor. Acest lucru nu este insa valabil pentru toata lumea. Potrivit unui studiu realizat de psihologii de la Michigan State University (MSU), unul din patru adulti nu isi doreste sa aiba copii. Cu toate acestea sustin ca sunt fericiti si impliniti si fara prezenta copiilor in viata lor.

Deoarece tot mai multe persoane afirma ca nu isi doresc copii, Jennifer Watling Neal si Zachary Neal, profesori asociati in cadrul departamentului de psihologie al MSU, sunt primii care au analizat in profunzime viata adultilor care nu-si doresc copii si cum se diferentiaza acestia de cei care nu pot avea copii, scrie Phys.org.

„In majoritatea studiilor nu s-au folosit intrebarile necesare pentru a face distinctie intre persoanele care nu isi doresc copii si cele care nu au inca sau nu pot avea copii”, afirma Jennifer Watling Neal, potrivit sursei citate.

„Persoanele fara copii includ atat persoanele care nu sunt inca parinti, dar care planuiesc sa aiba copii in viitor, cat si persoane care nu pot avea copii din cauza infertilitatii sau a circumstantelor. Studiile anterioare au incadrat, pur si simplu, toti adultii fara copii intr-o singura categorie si i-au comparat cu cei care au copii”, explica Jennifer Watling Neal.

Studiul publicat pe 16 iunie in PLOS ONE a folosit un set de 3 intrebari pentru a identifica persoanele care nu isi doresc copii de parinti si de alte categorii de indivizi care nu au copii.

Studiul a fost publicat pe 16 iunie in PLOSE ONE. Pentru realizarea acestuia oamenii de stiinta au folosit un set de trei intrebari pentru a separa adultii care sunt parinti, adultii care nu pot avea copii si adultii care nu-si doresc copii. In cadrul studiului au participat 1.000 de adulti.

„Dupa excluderea caracteristicilor demografice nu am gasit nicio diferenta in nivelul de fericire si trasaturile de personalitate ale adultilor cre nu isi doresc copii si cei care au devenit parinti sau nu au inca ori nu pot avea copii.”, afirma Zachary Neal, unul dintre coordonatorii studiului.

„Totodata, am descoperit ca persoanele care nu au copii sau nu isi doresc copii sunt mai liberale fata de cei care au copii, dar si ca persoanele care isi doresc copii sunt mai putin tolerante fata de cei care nu isi doresc copii.”, a adaugat Neal.

Unul din patru adulti nu isi doreste copii

Pe langa descoperirile legate de nivelul calitatii vietii si trasaturile de personalitate, cercetatporii au mai descoperit un lucru surprinzator. Tot mai multe persoane nu isi doresc sa aiba copii.

„Am fost surprinsi sa constatam cat de multi adulti nu isi doresc copii. Unul din patru adulti din Michigan a declarat ca nu isi doreste copii. Este mult mai mult decat datele estimative obtinute in studiile anterioare, al caror rezultat plasau parintii care nu isi doreau copii la un procent cuprins intre 2 si 9% din populatie”.

Potrivit studiului nou efectuat datele cresc considerabil. Potrivit studiului un sfert dintre adulti nu isi doresc sa devina parinti. Cu mult mai mult decat datele relevate de studiile anterioare.

Autorii studiului au declarat ca masuratoarea imbunatatita a dus la depistarea adultilor care nu isi doresc copii, de cei care isi doresc sau nu pot avea copii. Cu toate acestea, autorii studiului sustin ca trebuie acordata mai multa atentie acestor adulti.

Potrivit acestora, in cadrul studiului nu s-a luat in vedere momentul in care adultii au decis ca nu isi doresc copii sau care sunt factorii care au dus la acesta decizie. Acestia spera ca studiile care vor urma sa identifice motivele pentru care adultii nu isi doresc sa aiba copii.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii activi

Articole recomandate

Citeste si despre