STUDIU MEC: Mai mult de jumatate dintre parinti doresc revenirea elevilor la scoala

/ / Modificat: 2020-09-01
STUDIU MEC: Mai mult de jumatate dintre parinti doresc revenirea elevilor la scoala

Ministerul Educatiei si Cercetarii a realizat un studiu care arata ca mai mult de jumatate dintre parinti doresc ca elevii sa se intoarca fizic la scoala, in timp ce o treime vor un sistem hibrid. 

Studiul „Back to School Post-Covid”, derulat in rândul parintilor care au copii in invatamântul preuniversitar, arata ca 55% dintre parinti doresc revenirea la cursuri fata in fata, acest scenariu beneficiind de cel mai crescut nivel de incredere.

Care este principala ingrijorare a parintilor 

Potrivit studiului, principala ingrijorare a parintilor se leaga de neatentia copiilor fata de regulile de distantare fizica si igiena, dar si de faptul ca unii parinti si-ar putea trimite copiii la scoala, chiar daca prezinta simptome.

Aproape o treime (31%) dintre parinti opteaza pentru cursurile mixte, acasa si la scoala, cu un grad moderat de incredere. Aceasta varianta este preferata, in special, pentru elevii din ciclurile gimnazial si liceal, precum si pentru cei care locuiesc in orasele mari si foarte mari ale tarii.

Studiul arata ca doar 14% dintre parinti aleg cursurile exclusiv la distanta, varianta care a acumulat cel mai scazut nivel de incredere. 

Lipsa de socializare si timpul petrecut in fata ecranelor, temerile parintilor 

"Parintii elevilor de gimnaziu si din clasele mai mici tind totusi sa accepte mai usor aceasta forma de desfasurare a cursurilor, comparativ cu cei din clasele de liceu.

Reticenta parintilor a fost generata de lipsei socializarii (65% dintre parinti), a timpului prelungit petrecut in fata calculatorului (58%). Aceasta este reflectata in dificultatea asimilarii informatiilor predate in cadrul cursurilor la distanta (62%) ori de faptul ca elevilor le lipseste concentrarea (54%), neavând un program clar si o anumita rutina de invatare (52%)”, se arata in comunicatul MEC.

Studiul „Back to School Post-Covid”, lansat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, a fost realizat in perioada 26 iulie - 3 august 2020, de catre MKOR Consulting in parteneriat cu Unitatea de Cercetare in Educatie din cadrul Centrului National de Politici si Evaluare in Educatie, pe un esantion de 1.067 de respondenti.

Sursa: digi24.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre