Studiu. Copiii care refuza sa mearga la culcare castiga MULTI bani pana la 40 de ani!

/ / Modificat: 2019-05-03
Studiu. Copiii care refuza sa mearga la culcare castiga MULTI bani pana la 40 de ani!

Copiii incapatanati, al caror cuvant preferat este NU si care refuza sa mearga la culcare atunci cand li se spune sau sa-si termine cina sau sa-si puna pantofii la loc vor castiga MULTI bani pana la 40 de ani!

Acestea sunt concluziile unui studiu care a urmarit copiii din copilarie pana la maturitate, pentru a vedea cum modelele de comportament mai tinere au afectat experientele lor ca adulti.

Ce a aratat studiul

Potrivit unei lucrari publicate in "Journal Of Developmental Psychology", incalcarea regulilor si sfidarea generala a parintilor reprezinta cei mai buni indici ai castigurilor ridicate ca adulti.

Cercetatorii au analizat 700 de adulti, care au fost urmariti initial in urma cu cateva zeci de ani in Luxemburg, fiind inclusi intr-un studiu amplu din care au facut parte 3000 de copii, intitulat MAGRIP si inceput in 1968.

A fost evaluata personalitatea copiilor cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani. Apoi, au fost observati 40 de ani mai tarziu si s-a dovedit ca cei incapatanati aveau venituri mult mai mari, decat cei care erau docili in copilarie. Studiul a relevat ca tendinta unui copil de a nu respecta regulile si de a-si contrazice parintii, combinata cu cat de responsabil si studios este, rezulta in venituri personale mai mari.

"Am putea presupune ca elevii care au obtinut un punctaj ridicat pe aceasta scala ar putea avea castiguri mai mari, deoarece sunt mai exigenti in momentele critice, cum ar fi negocierea sau majorarea salariilor“, explica autorii studiului.

"O alta explicatie ar fi ca acei indivizi care contesta tot timpul autoritatea parintilor sunt mai dispusi sa-si sustina cauza personala, o trasatura care duce la rezultate individuale pozitive", mai sustin acestia.

Cu alte cuvinte, acei copii incapatanati, care cresc invatand sa spuna "NU" la tot, castiga mai multi bani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incapatanare copii Castiguri copii

Articole recomandate

Citeste si despre