Sorin Cimpeanu, veste dura! Se inchid din nou scolile si gradinitele! Vor face cursuri online

/ / Modificat: 2022-01-10
Sorin Cimpeanu, veste dura! Se inchid din nou scolile si gradinitele! Vor face cursuri online

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a facut un anunt trist! Incepand de lunea viitoare vor intra in online scolile si gradinitele care au sub 60% dintre angajați vaccinați și se află în localități cu o incidență a infectării de peste 3 la mie.

„Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie și rata de vaccinare a angajaților sub 60, începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă care a avut loc luni, la sediul Ministerului Educației.

„28 din cele 271 de unități de învățământ din Ilfov aveau, după ultima raportare, o rată de vaccinare de sub 60%. În tot sistemul de învățământ, rata de vaccinare este de peste 70%. Avem 14.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este de peste 60%, dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este, în continuare, sub 60%. În București, în cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare, 57 erau sub 60%. La fel, rămâne localitate cu incidență de peste 3 la mie și rată de vaccinare de sub 60% când, în toate școlile aflate în această situație, se va trece la cursuri online”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a adăugat astăzi că, „având în vedere că nivel național au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, e nevoie de o updatare a ordinului comun [al miniștrilor Educației și Sănătății] și voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătății. Avem o colaborare foarte bună, repet, foarte bună cu ministerul Sănătății” condus de social-democratul Alexandru Rafila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre