Situatie revoltatoare in Targu Jiu. Un medic ginecolog de garda a refuzat sa consulte o pacienta care abia nascuse

/ / Modificat: 2022-01-10
Situatie revoltatoare in Targu Jiu. Un medic ginecolog de garda a refuzat sa consulte o pacienta care abia nascuse

Situatie revoltatoare la Targu Jiu, unde un medic ginecolog care era de garda a refuzat sa consulte o pacienta care abia ce nascuse. Tanara a venit la urgenta din cauza unor complicatii postnatale. 

Ea sustine ca medicul care era de garda nu a consultat-o si a trimis-o la medicul cu care a nascut. Doctorul susţine însă că ar fi consultat pacienta şi că nu ar fi fost nicio urgenţă.

Postarea a fost făcuta pe Facebook, de un fost consilier județean, despre situația cu care s-a confruntat fiica sa, la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Târgu-Jiu și spune că va sesiza conducerea unității medicale.

Cum se apara medicul ginecolog 

Medicul s-a apărat, tot pe Facebook, și a publicat un mesaj prin care a povestit ce s-a întâmplat când tânăra s-a prezentat la spital.

"Tinand cont de amploarea pe care a capatat-o cazul Prunariu in media in ultimele 24 h, doresc sa va expun desfasurarea evenimentelor pentru a intelege situatia reala si nu modul distorsionat in care a fost prezentat: Pe parcursul garzii, a sosit o pacienta care a născut in urma cu aproximativ doua săptămâni in alt spital, pentru o consultatie privind complicatiile leuziei, in special disconfortul prezent la nivelul sanului.

Pacienta a sosit insotita de mama , dar din cauza restrictiilor actuale privind pandemia Covid acesteia din urma i-a fost interzis accesul in sectie, pacienta fiind consultata singura, in prezenta asistentei. Astfel, i-am comunicat doamnei Prunariu să aștepte pe hol cât timp am vazut-o pe proaspăta mămică. În urma consultului am constatat ca nu reprezinta o urgenta si ca prezinta diagnosticul de angorjarea mamara,adica furia laptelui declansata in timpul procesului de alaptare ce o ingrijora.

I-am făcut si recomandarea ca luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariana, sa fie monitorizata în continuare. I-am explicat ce are de facut, sa goleasca sanii si sa ia antiinflamator la nevoie, in caz de temperatura crescuta si nu necesita nici internare.

Astfel, pacienta a fost consultata si informata privind problema ce o deranja nefiind adevărat faptul ca nu am consultat-o asa cum s-a propagat in tot spațiul media."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre