Sexul copilului, influentat de mancare

/ / Modificat: 2007-11-29
Sexul copilului, influentat de mancare





 




Un nou studiu realizat pe soareci arata ca unele alimente pot influenta sexul copilului, relateaza NewKerala Health News.

Noul studiu confirma credinta din popor ca viitoarele mamici care vor un baiat trebuie sa manance mai multa carne rosie (vita) iar daca vor o fata, ele trebuie sa manance sarat, peste, legume, ciocolata si dulciuri.

Cercetatorii au examinat cum pot influenta schimbarile din dieta sexul copilului. In acest scop, ei au alterat nivelurile de zahar din sangele femelelor in timpul conceptiei dandu-i masculului un steroid numit dexametason (DEX) care inhiba transportul glucozei in sange.

Specialistii le-au dat celor 20 de femele, in timpul conceptiei, apa dozata cu DEX. Acest lucru s-a intamplat in primele 3 zile cand femelele au fost expuse la masculi.

Apoi, soarecii au primit apa simpla. Cercetatorii au masurat de mai multe ori, pe durata experimentului, nivelurile de zahar din sangele soarecilor si din sangele celor 20 de femele.

Nivelurile de glucoza din sangele soarecilor care au primit steroidul au scazut de la 6,47 la 5,24 mililitri/litru. Echipa a constatat ca 53% din soriceii nascuti de cele 20 de femele controlate erau masculi in timp ce numai 41% din soriceii nascuti de soarecii care au primit DEX erau masculi.

Totusi, oamenii de stiinta au declarat ca nu se stie sigur in ce fel o scadere a nivelului de zahar duce la nasterea mai multor fete.

Un studiu anterior care implica soareci diabetici a descoperit ca rozatoarele cu niveluri de zahar ridicate in sange concep mai multi masculi decat e de asteptat.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

29 Noiembrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre