Semnal de alarma. Val de infectari cu Covid in randul copiilor in Israel

/ / Modificat: 2021-11-24
Semnal de alarma. Val de infectari cu Covid in randul copiilor in Israel

Israelul se confrunta cu un val de infectari in randul copiilor cu varsta sub 11 ani. Aproape jumatate din cazurile noi de infectii au fost inregistrate la copii, au anuntat autoritatile israeliene, care trag un semnal de alarma. 

Aproximativ 43% din noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Israel din ultima săptămână sunt în rândul copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani.

Autoritățile au raportat în ultimele ore 603 noi infecții cu Covid, fiind în ușoară creștere față de zilele precedente. În momentul de față, Israelul în jur de 6.500 de cazuri active după ce numărul acestora scăzuse până la 5.000 săptămâna trecută.

Experții din domeniul medicinei i-au avertizat pe miniștri că țara lor se confruntă cu o creștere reală a numărului de infectări. Ar putea avea de-a face cu o nouă situație precum cea din luna decembrie a anului trecut. Atunci aveau cam 2.500 de cazuri pe zi.

Toti elevii din Israel, testati pentru coronavirus 

Pentru ca cifrele sunt ingrijoratoare, premierul Naftali Bennett a anunțat că toți elevii trebuie testați pentru coronavirus cu un test antigen înainte de a se întoarce la școală după sărbătoarea Hanuka, la fel cum s-a întâmplat înainte de începerea anului școlar.

Acesta a declarat de asemenea că dacă există îngrijorări specifice că anumite evenimente din timpul sărbătorii sunt sursa unor focare, ele vor fi oprite.

Autoritățile israeliene speră că noua campanie de vaccinare anti-Covid a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani și administrarea unui număr suplimentar de un milion de doze „booster” vor opri noul val de infecții.

Articole recomandate

Citeste si despre