Scolile, liceele si gradinitele din Sectorul 5 vor fi inchise luni, 25 martie, a anuntat primarul Piedone

/ / Modificat: 2024-03-21
Scolile, liceele si gradinitele din Sectorul 5 vor fi inchise luni, 25 martie, a anuntat primarul Piedone

 

Scolile, liceele si gradinitele din Sectorul 5 vor fi inchise luni, 25 martie, pentru dezinsectie. Aceasta decizie a fost luata dupa ce parintii au reclamat ca exista plosnite in unitatile de invatamant. 

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a cerut Ministerului Educatiei o aprobare pentru dezinsectie generala, astfel ca s-a hotarat suspendarea cursurilor. 

E alerta de plosnite in Capitala. Toate scolile si gradinitele din Sectorul 5 vor fi inchise luni pentru dezinsectie, astfel ca Ministerul Educatiei a decis suspendarea cursurilor.

"Inchise vor fi 55 de institutii de invatamant - 9 licee, 25 de scoli, 20 de gradinite si o scoala speciala - in data de 25 martie, adica luni, de Buna Vestire. Se vor face doua dezinsectii, una maine seara, dupa ce copiii si profesorii vor elibera cladirile, si inca una duminica. E nevoie de 36 pana la 48 de ore pentru a aerisi si a curata spatiile pana cand scolile sa fie din nou deschise. Se intampla asta dupa ce in doua scoli din Sectorul 5 parintii au reclamat ca ar exista plosnite. Directorii spun ca s-au facut deja trei dezinsectii. Azi, primarul Sectorului 5 a cerut ministrului Educatiei aprobare pentru curatenie in toate scolile pentru a-i feri pe copii de orice eventual pericol", a transmis Madalina Iacob, reporter Observator.

"Sanatatea copiilor si a profesorilor este prioritara"

Potrivit unei postari pagina de Facebook a Primariei Sectorului 5, primarul Piedone a stabilit cu ministrul Educatiei ca scolile din sectorul 5 sa fie inchise luni, 25 martie. Reprezentantii primariei arata ca masura vine in urma cazurilor izolate de existenta a plosnitelor in Scoala Gimnaziala I.C. Bratianu si Scoala Gimnaziala Petrache Poenaru. 

"Sanatatea copiilor si a profesorilor este prioritara in acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor in scolile din Sectorul 5. Elevii si cadrele didactice vor sta acasa luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsectie ca la carte. Nu putem risca, nu vrem ca situatiile intalnite in cele doua scoli sa se multiplice. Ii asigur pe copii, profesori si parinti de toata implicarea mea in acest caz! Vom verifica si cauza aparitiei plosnitelor in scolile I.C. Bratianu si Petrache Poenaru!", a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli si gradinite inchise

Articole recomandate

Citeste si despre