Scandal la maternitate: Gravide puse sa-si faca testul de COVID la privat ca sa fie primite in spital

/ / Modificat: 2020-04-30
Scandal la maternitate: Gravide puse sa-si faca testul de COVID la privat ca sa fie primite in spital

Mai multe femei insarcinate sustin ca Maternitatea Cuza-Voda din Iasi nu interneaza nicio pacienta care nu si-a facut testul pentru COVID-19.

Femeile insarcinate si mamicile se plang, pe grupurile de Facebook, ca testul poate fi facut doar la privat si costa 250 de lei, anunta Realitatea PLUS."Va sigur ca la spitalul din Iasi serviciile sunt de inalta calitate.

"Pana in preznt nu a fost inregistrata nicio sesizare la secretariatul unitatii. Toate cazurile sunt rezolvate in spital, nefiind limitat accesul la servici medicale. In spital se fac toate serviciile. Nu avem sesizari in acest sens inregistrate oficial," a declarat Robert Danca, managerul maternitatii.

"Nu am inregistrat nicio sesizare"

Si presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate a precizat ca nu exista nicio sesizare din partea gravidelor, dar s-au autosesizat.

"Noi ne-am autosesizat pentru ca nu am inregistrat nicio sesizare. Un apel telefonic e suficient, daca vor sa faca o petitie. Activitatea de la maternitate va fi reglementata in cel mai scurt timp," a asigurat Radu Tibich, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate pentru Realitatea PLUS.

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Cuza-Vodă din Iasi este cea mai mare maternitate din Moldova si una dintre cele mai mari din tara. In Iasi exista doua astfel de maternitati, iar cazurile pacientelor infectate cu noul coronavirus sunt tratate la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Elena Doamna.

Taguri Test covid Femei insarcinate

Articole recomandate

Citeste si despre