Salariul pe care l-ar castiga o mama casnica daca ar fi platita pentru munca ei

/ / Modificat: 2023-06-04
Salariul pe care l-ar castiga o mama casnica daca ar fi platita pentru munca ei

Treburile gospodaresti, cumparaturile si cresterea copiilor sunt sarcini pe care mamele trebuie sa si le asume in fiecare zi fara concediu anual. Cu toate acestea, aceasta responsabilitate zilnica nu a fost niciodata masurata in termeni monetari.

Pentru a evalua cat ar putea castiga o mama casnica, Prontopro intocmit o lista cu toate activitatile pe care le desfasoara zilnic. Printre acestea se numara calcatul, condusul, gatitul, cumparaturile si multe altele. 

O mama casnica ar castiga 6.400 de euro net pe luna!

Prontopro a realizat un studiu pentru a evalua cat ar castiga o mama casnica pentru toate sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca in fiecare zi pentru a satisface nevoile familiei sale. Pentru a face acest lucru, agentia a numarat toate activitatile desfasurate de mame, fara a uita sa le calculeze si pe cele ale tatalui. 

O mama ar putea castiga 6.400 de euro net pe luna daca ar fi platita pentru toata munca sa. Aceasta suma este echivalenta cu salariul unui manager sau al unui medic specialist. In medie, o mama care sta acasa ar petrece peste 80 de ore pe saptamana facand munca domestica, inclusiv curatenie in casa, lucrand cu copiii, ajutandu-i la teme si alte sarcini necesare pentru a avea grija de familia sa. 

Urmand exemplul Prontopro, site-ul american salary.com a evaluat munca unei mame casnice si suma pe care ar trebui sa o castige anual. 

Potrivit unuia dintre studiile publicate de Salary, o mama casnica americana lucreaza in medie 94 de ore pe saptamana, ceea ce corespunde la 6.917 euro pe luna, respectiv 83.652 de euro pe an.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame casnice

Articole recomandate

Citeste si despre