Rosu, galben si verde. Ce inseamna cele trei scenarii diferite pentru noul an scolar

/ / Modificat: 2020-08-06
Rosu, galben si verde. Ce inseamna cele trei scenarii diferite pentru noul an scolar

Noul an scolar va incepe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor participa fizic la orele de curs, a anuntat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa. 

De asemenea, pentru anul scolar 2020-2021 vor exista trei scenarii, in contextul pandemiei de coronavirus si vor fi puse in aplicare in functie de situatia epidemiologica din Romania.

Cele trei mari scenarii sunt stabilite in functie de numarul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. 

Scenariul verde

Este varianta cea mai optimista, cea in care mai putin de o persoana la mia de locuitori este depistata cu noul coronavirs in ultimele 14 zile.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a explicat la Antena 3 ca, in cazul scenariului verde, in care este prevazut ca toti copiii sa mearga la scoala, acest lucru este obligatoriu, nu optional.

"Atat timp cat nu exista niciun pericol, nu vad de ce nu trebuie sa isi trimita parintele copilul la scoala. Decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta este luata impreuna cu DSP. Deci daca de acolo se spune ca nu exista niciun pericol, nu vad de ce nu ar participa la cursuri elevii", a afirmat Anisie.

Scenariul galben

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune intre 1 si 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, in ultimele 14 zile.

In acest caz, prioritate sa mearga la scoala vor avea prescolarii, elevii din clasele 0-4, dar si elevii din anii terminali.

Restul claselor vor face ore online, insa vor merge si la scoala, prin rotatie.

Scenariul rosu

Scenariul rosu, considerat de avarie, inseamna ca intr-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori in ultimele 14 zile.

In acest caz, scoala se inchide de tot, iar orele se vor face online.

Klaus Iohannis a dat asigurari ca in prezent, doar 50 de localitati din Romania s-ar incadra la scenariul rosu, iar in scenariul "galben", cateva sute.

Sursa: digi24.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre