Reguli pe care elevii trebuie sa le cunoasca la examenul de Evaluare Nationala 2023. Ce obiecte sunt interzise in sala de examen

/ / Modificat: 2023-06-15
Reguli pe care elevii trebuie sa le cunoasca la examenul de Evaluare Nationala 2023. Ce obiecte sunt interzise in sala de examen

Examenele de la Evaluarea Nationala 2023 incep luni, pe data de 19 iunie cu prima proba, la Limba si Literatura Romana. Urmeaza cea la Matematica pe 21 iunie. Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi gata pe data de 4 iulie.

A fost publicat de catre Ministerul Educatiei un ghid informativ privind regulile la examenul de Evaluare Nationala si modul in care se vor desfasura probele scrise.

Reguli la examenul de Evaluare Nationala 2023

Astfel, accesul in salile de examen se face intre ora 8:00 si 8:30. Examenul incepe la ora 9:00.

Candidatii vor fi dirijati in sali de catre asistenti. Acestia ii vor aseza pe elevi cate unul in banca, in ordine alfabetica.

Intre 8:30 si 9:00 elevii vor fi legitimati si li se va explica modul in care se va desfasura proba. Incepand cu ora 9:00, candidatii vor primi brosura cu subiectele si hartie stampilata pentru ciorna. Dupa ce candidatii vor completa caseta de identificare, asistentii vor verifica daca datele i vor secretiza caseta.

Timpul pentru redactarea subiectelor pentru fiecare proba este de 120 de minute, adica doua ore. Pot beneficia de prelungirea timpului de lucru cu maximum doua ore candidatii pentru care s-a aprobat aceasta solicitare de catre Comisia Judeteana de Organizare a Evaluarii Nationale, in baza prevederilor Procedurii speciale pentru asigurarea conditiilor de egalizare a sanselor pentru elevii cu deficiente de vedere, deficiente de auz si tulburari de neurodezvoltare.

Ce nu au voie sa aiba asupra lor elevii in sala de examen

Potrivit regulamentului, li se interzice elevilor sa intre in sala cu orice tip de materiale ajutatoare: manuale, dictionare, notite, insemnari, carti, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile si cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare.

De asemenea, nu pot avea in sala de examen nici ghiozdane, sacose, posete sau alte lucruri de acest fel. Candidatii au obligatia sa lase tot ceea ce inseamna bagaj in sala de depozitare.

Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen va duce la eliminarea elevului din casa, indiferent daca a folosit sau nu materialele respective. De asemenea, va primi nota 1 si va fi eliminat. 

  • Surse: digi24.ro, edu.ro
  • FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evaluare nationala Evaluarea nationala

Articole recomandate

Citeste si despre