Record mondial! Bebelus nascut dintr-un embrion inghetat in urma cu 24 de ani

/ / Modificat: 2020-06-16
Record mondial! Bebelus nascut dintr-un embrion inghetat in urma cu 24 de ani

O tanara in varsta de 26 de ani a nascut o fetita, care a stat ca embrion inghetat timp de 24 de ani. Venirea pe lume a acestui bebelus reprezinta un record mondial si este considerata un adevarat miracol. 

Tina Gibson a nascut-o pe 25 noiembrie 2017 pe fiica sa, Emma Wren. Spre deosebire de alti bebelusi, Emma poate fi considerata mult mai in varsta decat varsta pe care o are. 

Micuta Emma a fost conceputa de un alt cuplu, la doar un an si jumatate dupa ce s-a nascut mama ei Tina Gibson. Embrionul a stat inghetat timp de 24 de ani intr-un laborator al Centrului National de Donare a Embrionilor din Knoxville si a fost transferat in uterul Tinei la inceputul acestui an. 

„Oamenii isi spun ca nu este un dar de la Dumnezeu, ci stiinta. Bineinteles ca este un dar de la Dumnezeu”, a declarat Tina pentru reporterii de la www.wbir.com.

Record pentru cel mai longeviv embrion inghetat

Cercetatorii de la Universitatea din Tennessee „Preston Medical Library” au declarat ca Emma detine acum recordul mondial pentru cel mai longeviv embrion inghetat, din care s-a nascut un copil.

Embrionul a fost inghetat pe 14 octombrie 1992 si dezghetat de directorul laboratorului NEDC, Carol Sommerfelt, la 13 martie 2017. Aceasta a declarat ca Tina a ramas insarcinata cu Emma ca rezultat al unui transfer de embrion inghetat, condus de dr. Jeffrey Keenan.

„A fost un privilegiu pentru laboratorul NEDC sa lucreze cu sotii Gibsons si sa-i ajute sa-si implineasca visul de a deveni parinti. Speram ca aceasta poveste sa fie un apel catre toate cuplurile, care au embrioni in stocare pe termen lung, sa ia in considerare aceasta optiune cu privire la viata embrionilor lor.”, a spus dr. Keenan.

Emma a avut la nastere 2,95 kg si a masurat 50 cm lungime.

Articole recomandate

Citeste si despre