Reactia Apa Nova dupa ce s-a zvonit ca apa de la robinet ar fi poluata si nu este potabila

/ / Modificat: 2019-01-30
Reactia Apa Nova dupa ce s-a zvonit ca apa de la robinet ar fi poluata si nu este potabila

Mai multi bucuresteni s-au plans in ultimele ore ca apa de la robinet este ciudata si ca are un gust sarat si un miros puternic, neplacut. 

Multe persoane ar fi spus ca apa de la robinet ar fi poluata cu amoniu si au acuzat ca autoritatile ca ar fi folosit o substanta poluanta. 

Reprezentantii Apa Nova declara insa ca apa de la robinet este potabila si ca au folosit doar o canitate mai mare de clor pentru curatarea apei. 

Motivul: calitatea ei s-a depreciat in ultima perioada din cauza zapezii topite care a ajuns in raurile Damboviaa si Arges. 

Efectele, precum mirosul neplacut sau culoarea, vor disparea in cursul zilei de astazi, promit reprezentanaii companiei. 

„Ca urmare a topirii bruste a depunerilor de gheata si zapada, cu efect de spalare a suprafetelor atinse, s-a produs o incarcare mai mare a raurilor Arges si Dambovita. Deprecierea temporara a calitatii apei raurilor a fost compensata prin masuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depasit limita legala. in plus, pe langa monitorizarea online (continua 24h/24) in puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apa potabila, se efectueaza zilnic analize de probe prelevate din reaea. Rezultatele nu indica depasiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astazi, 30 ianuarie 2019. Efectul mirosului de clor rezidual resimtit de consumatori este in scadere inca din data de 29.01.2019 si va disparea in dupa amiaza zilei de astazi'. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Apa robinet Apa robinet copii

Articole recomandate

Citeste si despre