Rafila: "Scoala trebuie facuta fata in fata. Imbolnavirile cu noul coronavirus vor continua ani multi"

/ / Modificat: 2020-09-01
Rafila:

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a recomandat parintilor sa isi lase copiii sa mearga la scoala, chiar daca situatia actuala este una ingrijoratoare, in ceea ce priveste numarul tot mai mare de infectii cu noul coronavirus.

 

“Eu chiar incurajez parintii sa faca in asa fel incat sa se informeze – si cred ca scolile sunt dornice si ele sa furnizeze toate informatiile parintilor legate de modul in care s-au organizat – sa isi incurajeze copiii sa mearga la scoala. Scoala e de facut fata in fata cu copiii“, a declarat Rafila.

“Problema este urmatoarea: indiferent cum va fi situatia epidemiologica in septembrie, octombrie, noiembrie, aceasta epidemie va continua. Imbolnavirile cu noul coronavirus vor continua ani multi de-acum incolo si va trebui sa invatam sa traim in aceasta situatie. Va trebui sa organizam activitatea didactica, dar si activitatea para-didactica, adica accesul in scoala, dezvoltarea circuitului sanitar, organizarea in scoli trebuie sa tina cont de faptul ca atat infectia cu noul coronavirus, cat si gripa se pot preveni daca avem un sistem functional. Ingrijorarea mea este legata de functionalitatea acestor masuri. Aceste masuri trebuie verificate, pilotate, astfel incat orice punct slab sa fie identificat si copiii sa se duca in siguranta la scoala, dar si cadrele didactice, pentru ca trebuie protejate”.

“Contextul epidemiologic local este cel care va oferi una dintre cele doua alternative: scoala on-line sau scoala cu prezenta fizica. Eu sunt sigur ca majoritatea parintilor si mai ales copiii isi doresc sa reinceapa scoala, pentru ca altfel daca prelungim foarte mult aceasta scoala virtuala impactul asupra dezvoltarii lor psiho-sociale mai ales este important si trebuie sa tinem cont si de acest aspect“, a declarat Rafila.

“Fiecare activitate care se reia sigur ca aduce si un numar de cazuri noi, mai ales daca masurile nu sunt respectate. Indiferent cum va fi situatia epidemiologica in septembrie, octombrie, noiembrie, aceasta epidemie va continua. Imbolnavirile cu noul coronavirus vor continua ani multi de-acum incolo si va trebui sa invatam sa traim in aceasta situatie”, a afirmat pentru Digi 24 reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Sursa: edupedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre