Raed Arafat: ”Posibil sa se raspandeasca din nou, prin copii, virusul din casa in casa”

/ / Modificat: 2021-01-11
Raed Arafat: ”Posibil sa se raspandeasca din nou, prin copii, virusul din casa in casa”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca specialistii in sanatate isi doresc reluarea cursurilor in scoli prin prezenta fizica a elevilor, insa trebuie tinut cont de situatia epidemiologica. 

Daca numarul cazurilor nu va creste, atunci scolile ar putea fi redeschise in al doilea semestru. Intrebat de ce nu s-au deschis acum scolile, Arafat a precizat ca perioada ramasa pana la urmatoarea vacanta este mica si inca nu s-a evaluat impactul sarbatorilor de iarna.

”Posibil sa se raspandeasca din nou, prin copii, virusul din casa in casa”, a explicat Arafat.

”CNSU a luat decizia si urmeaza sa fie date aceste lucruri public, daca nu au fost date deja, ca pana in 8 februarie se va continua online, urmand ca apoi sa se ia decizia. Clar ca toata lumea doreste sa se intoarca la forma de predare fizica, eventual cu scenariile care au fost pana acum, daca apar cazuri intr-o scoala”, a declarat, vineri seara, la Digi 24, Raed Arafat.

"Daca totul este ok, este posibil sa se reia, pe baza de scenarii, incepand cu 8 februarie. Acest lucru se va face pe baza de analiza a situatiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a precizat Arafat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre