Pui vopsiti vanduti in magazinele din Romania. Seful ANPC: "Unii sunt vopsiti prin hranire, pentru ca vopseaua sa patrunda in tesut"

/ / Modificat: 2024-03-28
Pui vopsiti vanduti in magazinele din Romania. Seful ANPC:

 

Horia Constantinescu, presedintele ANPC, a postat pe pagina sa de socializare un semnal de alarma in ceea ce priveste puii care sunt vanduti in supermarketurile din Romania. Acesta sustine ca pasarile sunt vopsite pentru a parea cat mai naturale. 

Seful ANPC spune ca firmele apeleaza la diverse proceduri, insa cea mai folosita este aceea prin hranire pentru ca vopseaua sa nu se spele. 

”Exista o vorba care spune ca umbli cu cioara vopsita. Dar iata ca varianta moderna se refera la puiul de gaina vopsit.

Exista operatori economici care isi vopsesc aceste produse pentru a ne induce in eroare.

Dar si aici se intampla o minune: unii dintre pui sunt vopsiti prin hranire, pentru ca vopseaua sa patrunda in tesut si sa nu poata fi spalata.

Acum este forfota mare in randurile celor care ar fi trebuit sa atraga atentia asupra acestui fenomen.

Din nou, se cauta argumente disperate pentru a arata ca autoritatea noastra nu ar avea ce sa caute pe intreg traseul puilor vopsiti.

Interesant este, si va rog sa cititi prospectul, ca si ouale capata alta culoare odata ce este folosita mancare amestecata cu produsele specifice pacalirii noastre.

Daca adaugam si ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de catre colegii nostri, in conditiile in care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui sa existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine si un pericol pentru sanatatea noastra.

Ne confruntam cu un atentat serios la siguranta fiecaruia dintre noi: pui ingalbeniti pentru a parea mai buni, impanati cu tulpini de salmonela periculoase.

Asta este ceea ce numesc eu un fel de mancare „gustos”, a transmis, miercuri dimineata, pe Facebook, Horia Constantinescu.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pui Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre