Proiect de lege privind cautarea persoanelor disparute. Ce prevede

/ / Modificat: 2019-08-08
Proiect de lege privind cautarea persoanelor disparute. Ce prevede

In contextul tragediei de la Caracal, unde o adolescenta a sunat de trei ori la 112 pentru a spune ca a fost rapita si violata, iar politia a ajuns la ea dupa 19 ore, Ministerul Afacerilor Interne a pus in dezbatere publica un proiect.

Acesta prevede posibilitatea utilizarii unor mijloace si metode de localizare pentru gasirea unei persoane disparute aflate intr-o situatie de vulnerabilitate si a fost pus in dezbatere publica de Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, se vor aduce o serie de modificari esentiale pentru a imbunatati modul in care sunt cautate persoanele disparute si felul in care se intervine pentru localizarea acestora, in special a celor despre care exista informatii ca sunt in pericol iminent, potrivit unui comunicat MAI.

Proiectul prevede posibilitatea utilizarii tehnicii de localizare si atunci cand persoana disparuta aflata intr-o situatie de vulnerabilitate contacteaza autoritatile prin mijloace informatice de comunicare.

Care sunt persoanele vulnerabile

Este vorba despre o persoana cu privire la care exista date si informatii ca este victima unor infractiuni contra vietii, de lipsire de libertate in mod ilegal, de trafic si exploatare a persoanelor vulnerabile sau a unei infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale; copiii; persoana care urmeaza un tratament medical a carui intrerupere ii pune in pericol integritatea corporala, sanatatea sau viata; persoana cunoscuta cu un comportament suicidal sau cea cu privire la care exista date si informatii ca planifica sa se sinucida.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre